×
Meny

Neoprenskor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Tjocklek

Vad är neoprenskor?

Neoprenskor, eller surf skor som det även kallas påminner om en strumpa i formen, men är tillverkade av ett tjockt material speciellt designat för att hålla dina fötter varma i kallt vatten. Utöver det så skyddar ett par neoprenskor även dina fötter mot vassa föremål som kan befinna sig på botten. De är vanligt förekommande bland utövare av diverse surf sporter.

Val av surf skor

Surf skor förekommer ofta i två olika stilar - split toe eller round toe.

Vilken typ som passar dig är beroende på din personliga preferens. Ett par split toe neoprenskor liknar en tumvante då stortån är separerad från dina övriga tår. Många som använder split toe designen hävdar att de ger bättre balans och bättre känsla på brädan. Ett par neoprenskor med round toe design har ingen avdelning mellan tårna. Många användare upplever att dessa är bekvämare.

Vilken passform ska en neopren sko ha?

Ett par neoprenskor bör ha en åtsittande passform kring dina anklar och fötter. De ska inte sitta för tight, då finns det risk för att de försämrar cirkulationen. De ska heller inte sitta för löst, då finns det nämligen risk för att vatten tar sig in vilket resulterar i kalla fötter och dålig balans. Surf skor kommer i olika tjocklekar, 3mm, 5mm och 7mm. Tjockare modeller är varmare och ger dig möjlighet för att glida fram på vågorna även under de kallaste dagarna, men de är dock lite mindre känsliga, vilket kan försämra känslan på brädan aningen.

Kom ihåg att mäta dina fötter och kolla i storleksguiden för att hitta ett par neoprenskor som passar dig perfekt. Dina nya neoprenskor kan upplevas som aningen stora i starten, men du kan förvänta dig att de stretchas ut och känns bättre efter några dagars användning.

Letar du efter ett komplett våtdräkts set? Kolla då in vårt utbud av Våtdräkter, Neoprenhandskar och Neoprenhuvor

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor