Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Neoprenskor & Vattenskor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Tjocklek

Vad används vattenskor till?

Vattenskor tillverkas för en mängd olika ändamål. I den här kategorin hittar du strandskor som är perfekta för vattensporter och många fritidsaktiviteter på eller i vattnet.

SUP-Skor

Ett par neoprenskor kan vara bra om du ska ut på din SUP i kallare temperaturer. För SUP kan du också vara intresserad av ett par vattenskor med en gummisula undertill. Gummisulan skyddar dig från vassa föremål när du går i vattnet med din paddelbräda. Du behöver dock inga skor för att öka ditt grepp på decket, eftersom paddleboards är utformade för att användas med bara fötter.

SIMSKOr

Simskor eller badskor med gummisula är bra om du vill bada på steniga stränder. Om du gillar att simma i öppet vatten kanske du vill titta på ett par neoprenstrumpor som hjälper dig att hålla dig varm. Gillar du att simma i kallt vatten? Då vet du kanske redan att ett par simskor för kallt vatten kan vara en stor fördel.

SURF SKOR

Surfbooties är neoprenskor eller våtdräktsskor som är utformade för att hålla fötterna varma i kallt vatten. De har också funktionen att hålla dina fötter säkra från koraller, vassa föremål och stenar. De används för många olika surfdiscipliner.

Att välja ett par neoprenskor

Neoprenskor finns i två olika stilar - med delad tå eller rund tå.

Att välja rätt surfskor är en fråga om personliga preferenser. Vid våtdräktsskor med delad tå är stortån separerad från resten av tårna. De flesta surfare anser att dessa typer av skor ger bättre balans och brädkänsla. Neoprenskor med rund tå har ingen skiljevägg och anses vara mer bekväma att bära.

Hur ska surf skor sitta?

Våtdräktsskor ska sitta tajt över dina vrister och fötter. Om de är för tajta kan de strypa cirkulationen och om de är för stora kan de bli fulla av vatten, vilket leder till kalla fötter och dålig balans.

Surfbooties finns vanligtvis i tjocklekarna 3 mm, 5 mm och 7 mm. Tjockare skor är varmare och låter dig surfa på vågorna även under de kallaste dagarna, men de är också lite mindre känsliga, vilket kan minska brädkänslan lite.

Kom ihåg att mäta dina fötter och kontrollera storlekstabellen för att få ett par vattenskor som passar dig perfekt. Dina nya våtdräktsskor kan kännas lite för trånga i början, men du kan förvänta dig att de töjer sig och passar bättre efter några användningstillfällen.

Letar du efter ett komplett våtdräktsset? Kolla då in vårt utbud av våtdräkter, neoprenhandskar och våtdräktshuvor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor