×
Meny

Ishockeyutrustning

Bra att veta

Hockey är en sport som kräver en hel del utrustning. Därför har vi ett stort utbud av hockeyutrustning, hockeyskridskor, klubber och skyddsutrustning. Vare sig du är nybörjare eller spelar hockey på en hög nivå, har vi en bra hockeyutrustning som passar dina behov.

Ishockey utrustning - Vad behöver jag?

Hockey är en kontakt sport, det vill säga att spelarna måste knuffa till varandra när dom skyddar varandra. Av samma anledning är det också en sport med en hög risk för skador - stora och små. Eftersom hockey är en grov sport, så det är viktigt att alltid använda skyddsutrustning när du spelar, inklusive hjälm, axelskydd, armbågsskydd, tandskydd, skyddshandskar, hockeybyxor (shorts skydd) och benskydd. Förutom säkerheten, då skridskor och hockey klubban den avgörande hockeyutrustning som inte kan unvickas. Om du letar efter skydd ,skridskor eller klubbor, då kan du titta närmare på dessa kategorier.

Mer om hockey

Hockey är en sport med två lag med sex spelare, varav en är målvakt. De fem spelare på planen brukar delas in i tre terminer och två backar. Utan övertid varar en match i 60 minuter.

Hockey har haft många olika namn, och regler har också ändrats flera gånger under årets lopp. En av de första versionerna av sporten påminde mest om golf på is. Montreal är centrum för modern ishockey, det är härifrån att sporten har utvecklats sedan slutet av 1800-talet. År 1875 var den första organiserade hockeymatch som hölls i Montreal. Professionell ishockey har funnits sedan början av 20-talet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor