×
Meny

Vattenringar

  Filter
Färger
Varumärken

Vad är en vattenring?

Vattenring, även känt som water tubes eller båt tube är en uppblåsbar vattenleksak som vanligtvis dras efter en båt. Vattenringen säkras med en draglina som fäster i båten. Water tubes kommer i varierande storlekar och vissa modeller kan användas av upp till fyra personer samtidigt. En vattenring för en eller två åkare kan blåsas upp med hjälp av en vanlig hand- eller fotpump. Större tubes kräver en kraftigare pump med större effekt.

Så väljer du rätt water tubes

Du bör först tänka över vem som kommer att använda vattenringen. Tänk över åkarens storlek och hur många du önskar att dra bakom båten. Om du önskar en tube där det är minimal risk för att ramla av under åkturen bör du kika på en modell man kan sitta i. Till skillnad från de modeller man sitter på är dessa lättare att behålla kontrollen i, även om man släpper handtagen.

Säkerhet vid åkning med båt tube

En båt tube är riktigt kul att åka, men det är viktigt att även tänka på säkerheten. Kom ihåg att fylla din tube ordentligt med luft. Om den inte är ordentligt fylld kommer den att sjunka ner aningen i vattnet och bidra till ökad belastning på draglinan samt tubens dragpunkt.

Bär alltid en flytväst, även om du är en erfaren simmare. Vågor och strömmar kan överraska alla om man plötsligt hamnar i vattnet. Används endast draglinor som är gjorda för vattensport, dessa är designade för att hålla till dragmomentet.

Om du letar efter flytvästar eller impact västar, kolla in vår sida med Skydd till vattensport.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor