×
MENY

Fästvalla

  Filter
Varumärken
Temperatur
Fluor-innehåll

Välj rätt fästvalla för dina behov

Vårt utbud av fästvalla inkluderar valla för olika temperaturer och snöförhållanden. Fästvalla säkrar ett bra grepp i snön med sin klibbiga och mjuka konsistens. Förutom att ge dig ett bättre fäste, säkrar den ett bättre frånskjut och bästa möjliga kraftöverföring från skidan till snön.

För att ge bästa möjliga grepp, är fästvalla gjord för olika temperaturer eftersom snön ändrar struktur med ändrad temperatur. Till exempel blir snön blöt vid högre temperaturer, vilket kräver en mjukare och klibbigare fästvalla. Om du använder fel fästvalla i förhållande till temperatur, får du inte något bra fäste. På varje produkt fästvalla står det angivet vilket temperaturområde den lämpar sig för.

Fästvalla appliceras på vallningsbara klassiska skidor på området under bindningen ungefär. Området där fästvallan appliceras kallas fästzon.

Om du inte får bra fäste vid frånskjut, kan du prova att lägga på mer fästvalla. Om du redan har tillräckligt med valla i fästzonen, behöver du använda en klibbigare valla.

Valla från SkiGo ett bra val

Som du kanske har märkt har vi många sorters fästvallor från SkiGo. Vi anser att SkiGo tillverkar några av marknadens bästa fästvallor, och därför har vi valt att ge detta märke vårt förtroende. Vi har inte blivit besvikna! Ta en titt på vår Skigo XC Kickwax Tour Pack, där du får tre olika vallor och en vallakloss i högkvalitetskork för applicering av vallan. Med detta set är du redo för temperaturer från +5 till -10 grader Celsius.