×
Meny

Fästvalla

  Filter
Varumärken
Temperatur
Fluor-innehåll

Fästvalla för klassiska längdskidor

Fästvalla används på klassiska längdskidor för att åkaren ska få tillräckligt med fäste för att ta sig framåt. Ju effektivare vallan är, desto mer får skidåkaren ut av skidåkningen. Vidare finns det olika typer av fästvalla beroende på temperatur och snöförhållande. De flesta vallor anger ett temperaturintervall som de fungerar bäst i. Det är viktigt att veta om dina skidor är vallningsbara eller vallningsfria då du inte behöver någon fästvalla till vallningsfria längdskidor. De kommer istället med syntetiska skins eller fiskfjäll under fästzonen och är mer passande till nybörjare.

Hur applicerar jag fästvalla?

Att applicera fästvalla på längdskidor är en enkel process som du kan göra innan du ger dig ut i snön. Du kan placera vallan genom att dra burkvallan fram och tillbaka på fästzonen. Lägg på ett tunt lager åt gången (minst 3 lager) och efter varje lager, rekommenderar vi att klossa för att jämna ut det. När det sista lagret är jämnt och fint så är skidorna redo att användas.

Det finns även andra typer av valla du kan applicera på dina skidor. Bland annat klistervalla som används i blötare snöförhållande var fästvalla inte räcker. Glidvalla appliceras också på skidans undersida, men utanför fästzonen på klassiska skidor. Det bidrar till bättre glid så du lättare tar dig framåt.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor