×
MENY

Skidbindningar

  Filter
Varumärken
Typer av bindningar
Bromsarmens Bredd
Stand Height
DIN Interval
Pjäxor & bindnings kompatibilitet

Bra att veta

Hur ska man välja de bästa skid bindningarna

När du köper ett par skidbindningar är det viktigt att du frågar dig själv vilken skidåkare du är. Är du nybörjare? En mellanbra åkare? Eller en erfaren skidåkare? En tumregel är: Ju mer erfaren du är desto strängare vill du att dina bindningar är.

Dessutom vill du ha en uppsättning skidbindningar som passar din ridningstyp och din kroppsvikt eftersom det är viktigt att bindningarna släpper dina stövlar vid rätt tidpunkt. Om du är nybörjare är det en bra idé att få en erfaren skidåkare eller en verkstad som hjälper till att justera inställningarna för frisättningskraft på skidbindningarna.

Skidbindningar för alpinskidor kännetecknas av att stöveln stramas både i tån och hälen i motsats till längdbindningar som vanligtvis bara förbinder bagaget i framsidan.

Stövlar och skibindningar måste passa

Kanske fick du dig ett helt nytt par skidskor och insett att de inte passar in i dina skidbindningar. I många fall måste du ha dina bindningar justerade för att rymma startsålängden. I vissa fall måste skidbindningarna återmonteras för att fungera med en ny start.

I vårt avsnitt av skidbindningar hittar du ett brett utbud av olika bindningar från varumärken som Salomon, Rossignol och Marker.

Om du har frågor om kompatibilitet eller något annat, tveka inte att kontakta SkatePros kundservice.