×
Meny

Längdskidkläder

Vad ska jag ha för längdskidkläder?

Längdskidkläder måste hålla kroppen tillräckligt varm och samtidigt ge benen och armarna full rörelsefrihet för att du ska kunna röra dig effektivt. Längdskidåkning är en aerob sport som liknar löpning, så lättvikt och andningsförmåga är några egenskaper som du bör leta efter i kläder för längdskidåkning. Kläder med syntetiska fibrer och merinoull är bra eftersom de kan transportera bort svett och värme från huden. Ett smart lagersystem som många längdskidåkare använder är ett baslager, ett mellanlager och ett ytterlager.

Baslager - Det är det lager skidkläder som du bär närmast huden och som är ansvarigt för att transportera bort fukt och behålla värmen.

Mellanlager - Det här lagret är i första hand till för att hålla dig varm. Många modeller har dragkedjor så att du kan öppna och stänga dem beroende på hur varm eller kall du känner dig. Vi rekommenderar ett mellanlager som innehåller ull, polyester eller andra isolerande material.

Yttre lager - Kan bäras direkt över mellanlagret eller bara med baslagret, beroende på väderförhållandena. Ytterlager är både vattenavvisande och vindbrytande, men låter samtidigt fukt avdunsta genom tyget så att du håller dig varm.

Längdskidor kläder - handskar, mössor, halsvärmare

Det här är de mindre plaggen som kan göra stor skillnad under kalla dagar. Handskarna har hög fingerfärdighet och är tillverkade med lämpligt material för att greppa stavar. Lätta pannband, tjockare fleecemössor eller balaclava är några möjligheter att bära på huvudet beroende på temperaturerna.

Om du även vill köpa din egen längdskidutrustning men behöver mer hjälp kan du läsa vår guide Köp av längdskidor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor