×
Meny

Hjulbultar till sparkcykel

  Filter
Varumärken
Hjulbult längd

Bra att veta

Hjulbultar sparkcykel - olika sorter

Här kan du hitta en ersättningsaxel för din sparkcykel om dina original hjulbultar har gått sönder eller om bultarna börjar bli rundade. Hjulaxelns jobb är att ansluta hjulet till sparkcykeln på ett hållbart sätt som bibehåller hastigheten. Axeln som sitter framtill kallas framgaffel axel och den som sitter baktill kallas bak axel.

Axlar är oftast tillverkade i stål och aluminium. Stål är starkare och aluminium är lättare, så den bästa axeln beror på åkarens egna preferens och åkstil.

Hjulbult sparkcykel - vilken storlek?

Folk frågar ofta, vilken storlek på sparkcykel hjulbult behöver jag? Standard diametern för en hjulbult till sparkcyklar är 8 mm, men de finns även i 6 mm, 10 mm och allt däremellan. Det är en bra idé att mäta din gamla hjulaxel innan du köper en ny, så att du är säker på att du köper rätt längd.

Hjulbultar kickbike - montera pegs

De flesta sparkcykel pegs kan anpassas så att de passar nästan alla decks med hjälp av spacers och rätt axel. När du köper pegs levereras de ibland med en hjulbult som gör att du kan installera dem korrekt. Storleken på hjulbulten beror på hur många pegs du vill montera på varje bult och vilken typ av deck och fork du använder. Kolla in alla våra Pegs för att se de olika stilarna och längderna i vårat utbud.

Om du fortfarande är osäker på hur du ska tänka för att välja rätt axeldiameter och längd på hjulbulten är det ingen fara. Gå till vår guide för Köp av hjulbultar till sparkcykel där vi berättar allt du behöver veta, oavsett om du vill ha en hjulbult för fram, bak eller för montering av pegs.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor