MENY
×

Hjulbultar till sparkcyklar

  Filter
Varumärken
Hjulbult längd
Axel diameter

Pro sparkcykelaxlar kommer i olika variationer.


Här hittar du en ersättningsskoteraxel här om dina ursprungliga hjulbultar är trasiga.

Axelns jobb är att ansluta hjulen till sparkcykel på ett hållbart sätt som håller fart.

De mest erkända materialen är stål och aluminium. Stål är starkare och aluminium är lättare, så den bästa pro sparkcykelaxeln beror på de individuella åkarnas preferenser och körstil.

Pro sparkcykelaxlar levereras antingen med en bult och navkit eller med en integrerad tråd. Axellängden och axeldiametern skiljer sig också åt, och vissa storlekar är lämpliga för vissa märken, till exempel Etik och distrikts gafflar är kompatibla med 85 mm. Standardstorleken för axeldiametern är 8 mm, men de kommer också i 6 mm, 10 mm. och överallt däremellan.

Det finns en axel för bakhjulet och en axel för framhjulet. När man köper en axel för bakhjulet är det viktigt att axeldiametern och längden passar på däcken och när man köper en axel till framhjulet är det viktigt att den passar gaffeln.

Pinnar kan monteras på axlarna


De flesta pinnar kan anpassas så att de passar nästan alla däck med hjälp av distanshållare och en lång axel

Axelstorleken beror på hur många pinnen du vill installera på varje axel och vilken typ av däck och gaffel du använder.

Det är en bra idé att mäta din gamla pro sparkcykelaxel innan du köper en ny, så att du köper rätt längd. Läs mer om de enskilda hjulbultarnas längd, och vilka modeller passar till vilket däck på produktsidorna. Om du har några frågor angående din sparkcykel-inställning, ring gärna till oss.

För mer information och tekniska detaljer om pro sparkcykelaxlar klicka här.