×
Meny

Hjulbultar till sparkcykel

  Filter
Varumärken
Hjulbult längd

Bra att veta

Hjulbultar till sparkcykel kommer i många variationer.


Här kan du finna hjulbultar till sparkcykel, om dina gamla har gått sönder eller om det bara är dags för ett par nya för en fräsch look.

Hjulbultens jobb är att ansluta hjulen till sparkcykeln på ett hållbart sätt, så att farten inte påverkas negativt.

De mest erkända materialen när det kommer till hjulbultar är stål och aluminium. Stål är starkare och aluminium är lättare, så vad du ska välja beror på din åkstil och dina personliga preferenser.

Hjulbultar till sparkcykel levereras antingen med en bult och navkit eller med en integrerad gänga. Längden och diametern skiljer sig också åt, och vissa storlekar är lämpliga för vissa märken, till exempel Ethic och Districts gafflar är kompatibla med 85 mm. Standardstorleken för diametern är 8 mm, men de kommer också i 6 mm, 10 mm. och allt däremellan.

Det finns en hjulbult för bakhjulet och en för framhjulet. När man köper en bult för bakhjulet är det viktigt att diametern och längden passar på decket och när man köper en hjulbult till framhjulet är det viktigt att den passar framgaffeln.

Pegs kan monteras på hjulbultarna


De flesta pegs kan anpassas så att de passar nästan alla däck med hjälp av distanser och en lång hjulbult.

Hjulbultens storlek beror på hur många pegs du vill installera på varje bult och vilken typ av deck och gaffel du använder.

Det är en bra idé att mäta hjulbultarna på din tricksparkcykel innan du köper en ny, så att du köper rätt längd. Läs mer om de enskilda hjulbultarnas längd, och vilka modeller passar till vilket däck på produktsidorna. Om du har några frågor angående köp av hjulbultar, ring gärna till oss.

För mer information och tekniska detaljer om hjulbultar till sparkcykel, klicka här.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor