×
Meny

Pegs Kickbike

Bra att veta

Pegs kickbike - Vad används de till?

Pegs till kickbike är cylinderformade delar som monteras på hjulen på din trick sparkcykel. Dessa tillåter sparkcykelåkare att utföra grinds, stalls och hopp som annars inte hade varit möjliga utan pegs. Sparkcykel pegs kommer i olika storlekar och kan vara tillverkade i antingen metall eller plast.

Så använder man sparkcykel pegs

Trick sparkcykel pegs kan monteras på båda sidorna av fram- och bakaxeln. De flesta åkarna installerar två pegs på samma sida av sparkcykeln, detta eftersom de oftast har en sida de föredrar att utföra tricks på.

För att grinda med din sparkcykel på rails och boxar, behöver du kunna hoppa upp på hindret så att fram, bak eller båda pegsen landar på ytan du vill grinda på. För att avsluta tricket hoppar du av och rullar iväg. Det finns flera olika kombinationer av grinds och listan med tricks är lång. Det finns andra tricks med pegs där du använder dina fötter mer, exempelvis nose- och tail manuals eller olika hopp och snurrar.

Även om de flesta trick sparkcykel pegs kommer inkluderat med en monteringsbult, betyder det inte att alla pegs passar alla sparkcyklar. Standard måttet på axeln för pegs är en diameter på 8mm, så detta bör vara samma diameter som på din sparkcykels axel. För störst chans att allt passar ihop är en bra tumregel att köpa pegs, deck och framgaffel från samma märke.

Om du är intresserad av se hur man monterar ihop pegs och andra delar av en sparkcykel, spana in vår guide Så här sätter du ihop en sparkcykel.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor