×
Meny

Twintip skidor / Freestyle skidor

  Filter
Varumärken
Längd
Midje bredd
Kön
Bindning
Nivå

Bra att veta

Konstruktionen av Twintip skidor

Dessa skidor kallas twintip skidor eftersom både fram och bak böjer uppåt. Dessa böjningar förhindrar motstånd och gör det lättare att göra tricks i parken och i backarna. Det gör det också möjligt att göra baklänges landningar och köra baklänges. Twintip design är mer eller mindre standard design på de flesta backcountry / freeride skidor, eftersom det är en design som är mycket lämplig för lite djupare snö i off - pisten.

Twintip skidor har ofta en mjuk flex - både på lång och den breda led - vilket gör dem följsamma och flexibla. Generellt, också lite bredare främre, ände och mitt, och konstruktionen består av mjuka material för bättre stötdämpning. Twintip skidor har typiskt en rocker front kombinerat med en camber eller platt mitt.

Twintip skidor är Freestyle skidor

Twintip skidor som ibland kallas Freestyle skida eftersom de kan användas för Freestyle, precis som snowboards. Olika Freestyle discipliner har varit en del av skidsportscenen under många år, men på 1990-talet, började några skidåkare använda parkerna som annars gjordes till snowboards. Denna nya Freestyle disciplin kräver en ny typ av skida, och det blev till twintip skidor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor