×
Meny

Twintip skidor / Freestyle skidor

  Filter
Varumärken
Längd
Midje bredd
Kön
Bindning
Nivå

Bra att veta

Twintips är bäst i parken

Twin tip-skidor är designade för att utföra trick i parken och på naturliga objekt runt om på berget. De kallas även freestyle- eller parkskidor och är perfekta för att hoppa med och grinda på rails eller boxar.

Snowparks har i allmänhet olika stora hopp och hinder, så kallade features, för olika nivåer av skidåkare. Det rekommenderas att du bör vara en skicklig skidåkare utanför snowparken innan du ger dig in.

Hur skiljer sig twintipskidor åt?

Namnet "twin tip" beskriver den symmetriska uppåtriktade kurvan på skidorna både i fram och bak. Detta gör det lättare för skidåkaren att landa trick bakåt, samt att närma sig features baklänges. Andra freestyle-skidor är delvis designade som twin tips, vilket beskrivs som tip and tail rocker. Den främre delen av skidan är mer böjd än den bakre, vilket också är vanlig för all mountain och freeride-skidor. DI helhet är freestyle-skidor designade för att vara mångsidiga, och de kan åkas på de flesta områden i bergen.

Monteringspunkten för bindningar på freestyle-skidor tenderar att vara skilja sig lite ifrån traditionella skidor. Den rekommenderade monteringspunkten ligger närmare skidornas egentliga mittpunkt, medan pistskidor har en monteringspunkt längre bak. Fördelarna är att skidåkning bakåt är stabilare och att skidorna är mer balanserade på rails och boxar. Varje par skidor har en angiven monteringspunkt där tillverkarna rekommenderar att bindningarna skulle placeras. Att följa detta är i allmänhet det bästa valet, men vissa skidåkare har sina egna preferenser.

För att ta reda på vilken längd av twintips som passar dig, se vår Twintip Skidor Storleksguide. Om du vill få en översikt över alla skidtyper kan du besöka Köp av skidor för erfarna skidåkare för mer information.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor