×
Meny

Wirelås och Kedjelås

  Filter
Varumärken
Längd

Om du lämnar din cykel, din board, sparkcykel eller dina inlines på en offentlig plats, kan ett lås vara till stor hjälp för att förebygga stöld. Det skulle vara bra om du kunde köpa ett lås som fungerade perfekt för alla men låser du behöver för din BMX är ofta inte samma lås du behöver för din sparkcykel eller board.

Kedjelås vs. Kombinationslås

För större föremål såsom en cykel eller BMX, är det bäst att använda ett stålkedje lås för att linda runt ramen och en orubblig föremål, såsom. en lyktstolpe. Ju tjockare kedjan, desto bättre.

För mindre saker fx, din board, sparkcykel eller rullskridskor, är ett wire lås användbart. Tråden i trådlåset är tunnare än stålkedja av ett kedje lås, vilket gör det möjligt att låsa hjulen på en gång och sparkcykel, board eller dina inlines genom att dra tråden genom hålen i hjulen. Wire lås, som stålkedjor som används för att låsa dina saker fast till andra objekt, men när tråden är ofta kortare än den typiska stålkedja, är det mer begränsade i vad du kan låsa dina grejer fastnat. Bara wirelås ensamt, utan att engagera det för något annat än t ex en sparkcykel, kan detta också vara effektiva för att förhindra stöld. Genom att låsa hjulen, att din board, sparkcykel eller dina inlines mindre lockande att stjälas, eftersom hjulen inte längre kan rulla runt, men det hindrar inte tjuven från att ta den med sig och bryta upp låset någon annanstans.

Nyckellås eller kombinationslås?

Oavsett om man använder ett nyckellås eller kombinationslås, är mest en fråga om personlig smak, men det finns vissa säkerhets skillnader att ta hänsyn till. En knapplåset anses av de flesta som den säkraste valet av de två, men du har för vana att förlora dina nycklar är ett kombinationslås kan vara mer lämplig för dig. Vill du ha en kombinationslås som är så säker som möjligt, är det bättre att välja en med fler siffror i koden. Ju fler siffror kodens har, desto mindre sannolikt att tjuven bryta koden.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor