MENY
×

Underställ / thermals

Underställ är det innersta lagret som transporterar bort svett och fukt från kroppen så du inte blir kall. Underställ är ett måste när du står på snowboard eller åker skidor en kall vinterdag, men kan även användas vid aktiv träning, löpning osv. Underställ består typiskt av en långärmad t-shirt och ett par långkalsonger.

Val av rätt underställ

Syntetiskt material framställs av polypropylen eller polyester och är ett utmärkt val. Dessa material är lätta, tätsittande och komfortabelt att ha på, samtidgt som det är fukttransporterande vilket betyder att det transporterar fukt och svett bort från kroppen för att hålla huden torr hela dagen i snön. Underställ gjorda i syntetiska material torkar snabbare än andra material, som t.ex ull. T-shirts och långkalsonger i ull håller värmen riktigt bra, även när de är våta, men kan ibland klia. Oftast är materialet en kombination av syntetiskt och ull för att förbättra torkningsförmågan samt komfoten på understället.

SkatePro rekomenderar…

Det är en bra idé med några extra set underställ på turen, då de behöver tvättas efter några dagar på grund av svett och lukt.