×
Meny

Skateskor

Sortering
Färger
Varumärken
Sko storlek
Reset

Sortering

Använd

Färger

ResetAnvänd

Varumärken
ResetAnvänd

Sko storlek

ResetAnvänd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 4

Varför skateskor är viktiga

Skateskor är skor som är särskilt utformade för så kallade high-impact sporter så som skateboarding, longboarding och sparkcykelåkning. Det är viktigt att använda skateboardskor när man åker skateboard eftersom de är byggda för att tåla den höga belastning och de stötar som sporten ger upphov till. Dessutom förbättrar deras egenskaper din prestation genom att ge bättre grepp och kontroll. Samtidigt är skateboardskor designade för att vara bekväma, så att dina fötter inte blir trötta lika lätt.

Det är möjligt att åka skateboard med vanliga skor eller gymnastikskor. Men du kommer förmodligen inte att kunna prestera lika bra som med skateboard skor.

Skateskors egenskaper

De flesta skateskor är tillverkade av läder, mocka eller canvas för att ge extra komfort när du åker. De är utrustade med en extra tjock vulkaniserad gummisula som minimerar slitaget när du gör tricks. Sulorna är vanligtvis platta och har mönster undertill som ger utmärkt grepp. Dessutom har skorna en mycket stötdämpande förmåga för att tåla hårda landningar.

Alla dessa egenskaper gör skateskorna så hållbara som möjligt, vilket behövs med tanke på den belastning som de får utstå. Det är dock värt att notera att skateboardskor ofta slits snabbare än vanliga skor, på grund av griptapens sträva yta.

Även om skateboardskor har särskilda egenskaper som gör dem optimala för brädsport, väljer många människor skorna enbart på grund av den coola designen och komforten.

Ta väl hand om dina sneakers

Skateboarding och longboarding kan vara tufft för dina skateskor, så det är viktigt att ta väl hand om dem för att förlänga deras livslängd. Om du använder dina skateskor för att göra tricks kan du köpa Shoe Goo eller något liknande silikonmaterial som appliceras på framkanten och sidorna av skon. Det används för att skapa ett skyddande lager på de mest utsatta områdena på skon.

Du kan också vidta vissa förebyggande skötselåtgärder för att se till att dina skateboard skor håller längre. Genom att applicera superlim på sömmarna på sidan och framkanten av dina skor kan du förhindra att de slits sönder när du gör tricks. Att använda mindre greppiga griptapes kan också öka livslängden på dina skor genom att det blir mindre friktion.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor