×
Meny

BMX Skydd

Varför ska jag bära BMX skydd?

Oavsett om du är nybörjare eller expert så behöver alla åkare BMX skydd. Att bära rätt BMX skyddsutrustning är viktigt. Det håller dig inte bara säker och minskar risken för skador, utan det ökar även ditt självförtroende och ger dig möjlighet för att utmana dig själv ännu mer när du åker. Om du deltar i BMX tävlingar, är BMX skydd ofta ett krav för att få delta.

Skydd BMX - Vilken utrustning behövs?

BMX åkare använder en variation av BMX skydd, inkluderande hjälm, knä- och armbågsskydd samt handskar. Dessa är nödvändiga för att förhindra skrapsår såväl som mer seriösa skador. Det viktigaste skyddet för alla BMX åkare är hjälmen. En BMX hjälm förekommer vanligtvis i form av en full face eller open face design vilket även kan användas inom andra sporter. BMX handskar är användbara, inte bara för att skydda dina händer, men också för att ge dig lite extra kontroll när du åker.

Välj rätt BMX skyddsutrustning för dig

Det är viktigt att hitta BMX skydd i passande storlek oavsett vilken åkstil du utövar. Skydd som är för små kan lämna delar av kroppen utsatt medans för stora skydd kan glida av och öka risken för skada. Till exempel, armbåg- och knäskydd bör vara flexibla men med en åtsittande passform. BMX skyddsutrustning kan bäras antingen under eller över dina kläder, beroende på vilken design de har.

Säkra dig och kolla in vårt utbud av BMX Hjälmar och Knäskydd - BMX.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor