Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Bindningar Rullskidor

  Filter
Varumärken
Skid Typ
Kompatibla pjäxor

Bra att veta

Bindning rullskidor - varför behövs de?

Ett par rullskidor bindningar är en viktig del av din utrustning som ser till att hålla dig ordentligt fäst till dina skidor. Den främre delen av bindningen är sektionen där dina rullskid pjäxor fäster och kan där böjas vertikalt med hälen fri. Bindningarna borras för det mesta in i rullskidan och passar ett flertal skostorlekar.

Bindningar rullskidor - skate vs klassisk stil

Skillnaden mellan klassiska och skate bindningar för rullskidor är liten, men det är viktigt att välja rätt modell som passar din åkstil. När du söker efter rätt bindning kan du filtrera och där välja mellan "klassisk" eller "skate". Designen hos både klassiska och skate bindningar liknar varandra, den främsta skillnaden är att gummi delen framme vid tån är mjukare på klassiska rullskidor bindningar. En mjukare del gör det lättare att flexa fram på klassiska bindningar medans styvare behövs för att kunna motstå krafterna vid skate stil.

Rottefella rullskidor bindningar

Det norska märket Rottefella har utvecklat ett bindningssystem som kallas New Nordic Norm (NNN förkortat) vilket dominerar marknaden för både bindningar och pjäxor. Många andra märken använder detta system på sina bindningar och/eller pjäxor, men se till att alltid undersöka en produkts specifikationer för att se om de är NNN kompatibla. Om du vill hitta mer information om kompatibilitet, spana in vår guide - Kompatibilitet av bindningar till längd och rullskidor.

Rottefella NIS bindningssystemet är en annan populär design från samma märke. Denna design innebär att bindningarna är fästa till en NIS platta, vilket ger de möjlighet för att glida fram eller bak för fler positioner. Detta är en användbar funktion då bindningen placerad längre fram förbättrar klättring uppåt, placerad längre bak förse bättre stabilitet när du rullar.

Rottefella NNN bindningssystemet utgör majoriteten av bindningarna och pjäxorna på marknaden, vilket ger dig ett stort utbud att välja mellan. För att finna matchande pjäxor till dina nya bindningar, kolla Rullskidpjäxor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor