×
Meny

Rullskids Bindningar

  Filter
Varumärken
Skid Typ
Kompatibla pjäxor
Bredd
Flex

Bra att veta

Rullskids bindningar – två stilarter

Som man känner igen från längdskidor, finns det också inom rullskidor två stilarter. Nämligen klassisk stil och skatestil. De två stora producenterna Rottefella (NNN-system) och Salomon (SNS och Prolink-system) har rullskids bindningar som används till klassisk och skate.

Då rullskidor har kommit ut från längdskidor har man tidigare, och gör det delvis fortfarande, använt utrustning som också används på snö. Dock ser man mer och mer utrustning som specifikt är riktat till rullskidåkarens behov.

Säkerhet – skillnad på bindningar till rullskidor vs. längdskidor

En av skillnaderna mellan rullskidor och längdskidor är, att det oftast är en annan friktion mellan underlag och utrustning – asfalt vs. snö. Därför är det inte alla längdskidsbindningar som är optimala att använda till rullskidor, och bland annat därför fås några rullskidbindningar med extra monteringshål.

Dessutom använder man inte auto-klick-in-system på rullskidbindningar, då man kan riskera att sparka sig ut ur bindningen vid kraftiga frånsparkar på underlag som asfalt.

Material

Man kan få rullskidbindningar som är producerade i plast samt karbon. Generellt skiljer bindningar till rullskidor sig ofta också från bindningar till längdskidor genom att vara hårdare i materialet – speciellt när de är utarbetade i plast.

Kompatibilitet mellan rullskids bindningar och rullskidpjäxor

När du väljer en bindning ska den, utöver stilarten som du önskar att köra, också kunna användas tillsammans med dina pjäxor. Se här hur du väljer utrustning, där kompatibiliteten är korrekt:

  • Rottefella NNN bindningar (både klassisk och skate) passar till pjäxor med Rottefella NNN samt Salomon Prolink yttersula.
  • Salomon SNS Rullskridsko bindningar passar till pjäxor med Salomon Skate SNS yttersula
  • Salomon SNS Klassisk bindningar passar till pjäxor med Salomon Klassisk SNS yttersula
  • Salomon Prolink bindningar passar till pjäxor med Salomon Prolink yttersula samt Rottefella NNN yttersula (Passar INTE till Salomon SNS-pjäxor)
SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor