×
Meny

Inlines Dam - Rullskridskor till damer

  Filter
Färger
Varumärken
Sko storlek
Hjul diameter
Färdighetsnivå

Bra att veta

Dam Inlines för varje smak

På denna sida hittar du rullskridskor till damer i många olika varianter och för olika syften. Du hittar både inlines för stadskörning, motion och mysturer, och med en mängd av olika modeller och färger kommer du sannolikt att kunna hitta ett par inlines som passar din smak och dina behov.

Inlines med mindre hjul

Mindre hjul är särskilt lämpade för nybörjare/lättövade eller kortare sträckor som stadskörning och vanlig rullskridskoåkning.

  • Vi rekommenderar en hjulstorlek på 80 till 84 mm för stadsåkning eller nybörjare/lättövade åkare.

Om du är nybörjare, är det en bra idé att börja med mindre hjul. Rullskridskor har således en lägre tyngdpunkt, vilket ger dig mer lättmanövrerade rullskridskor så att du enkelt kan hålla balansen.

Om du vill använda dina inlines för staden, till exempel som transportmedel, bör du gå för mindre hjul. Du kommer att bättre kunna vända och stanna snabbt, som du kommer att behöva på stadens livliga gator med många riktningsförändringar och hinder på vägen.

Inlines till damer: Go fitness

Större hjul är avsedda för långa sträckor och tränings ändamål. Det blir lättare att hålla ett bra tempo och använda mindre energi för att uppnå den. Det gör det mer bekvämt att köra långa sträckor.

  • Vi rekommenderar en hjulstorlek på 90-100 mm och eventuellt 110 mm för träning.

Är du osäker på om hjulen är för stora? Om du inte har kört på rullskridskor i många år, men överväger att använda dina nya inlines för träning kanske du vill välja en storlek på 90 mm. De kräver lite mer av din balans, då tyngdpunkten är högre. Med lite övning kommer du snabbt att kunna få stor glädje av de större hjulen, vilket ger dig bra fart över långa avstånd och samtidigt plats till att finslipa dina färdigheter.

Är det en skillnad på unisex och dam inlines?

Så länge rullskridskorna sitter stadigt på foten och är bekväma att bära, kan du helt klart välja ett par herr rullskridskor. Det finns i allmänhet inga stora skillnader på herr och dam rullskridskor annat än i sitt visuella uttryck. Det finns dock vissa tillverkare som erbjuder inlines till både damer och herrar, och därmed justerar rullskridskorna sig till kön anatomi. I dessa fall skiljer sig de för dam- och herr-inlines på några punkter - bredd/form och höjden på cuff'en:

  • Damrullskridskors bredd och form är smalare än herrars eftersom kvinnors fötter tenderar att vara smalare än vad mäns är. Med en smalare konstruktion anpassad till kvinnors fötter, ger det dig en känga som följer fotens konturer och ombonad på foten som rekommenderas. Om du har en bred fot kan det dock vara en god idé att gå efter ett par herr rullskridskor.
  • Cuff'en på damrullskridskor är också lägre än mäns, som är relaterat till att kvinnors vadmuskler sitter lägre. Om du som en kvinna väljer ett par herr rullskridskor, är det en bra idé att vara medveten om att cuff'en sitter bekvämt och inte pressar för hårt på vaderna, eftersom det kan göra det svårt att stänga spännet ordentligt. Sitter de bra, kan du helt klart välja herr rullskridskor.

Kom ihåg, herrkängorna är större än damkängor och därmed bör välja en storlek mindre om du går efter en herrmodell. Är du därför en storlek 41 kvinnor-inlines, bör du antagligen att välja en storlek 40 i herr-inlines.

Ramar till inlines för damer

Det är inte nödvändigt att bekanta dig med framen på inlines, såvida du inte är en erfaren rullskridskoåkare som vill skära sekunder av din tid, eller om du väger över 80 kg.

De flesta av våra daminlines samt herrinlines har aluminiumframes. Vissa frames finns även i komposit, en blandning material. Aluminium ramar är i allmänhet mer hållbara än komposit. De är också styvare, vilket ger god riktningsstabilitet i hög hastighet och en god kraftöverföring. Väger du över 80 kg, är det en bra idé att välja en ram i aluminium, annars kommer du att förlora en hel del energi i den mjukare komposit ramen när du åker.

Har du fortfarande frågor eller tvivel om vilka inlines du ska köpa, kan du få svar på dina frågor i vår guide till att köpa inlines.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor