Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Wheelie Bikes & Cruiser BMX Cyklar

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Ram Top Tube
Styr höjd
Nav
BMX broms inkluderad

Vad är cruiser BMX för något?

Wheelie bikes, även kallade Cruiser BMX cyklar eller Big Wheels BMX, är de största cyklarna i BMX familjen. De har större hjul jämfört med traditionella freestyle och race BMX cyklar, vilket ger dem ett utseende som liknar en mountainbike.

Liksom vanliga BMX racecyklar är de lätta och byggda för att nå högsta möjliga hastighet. Trots sin större storlek klarar cruisers fortfarande alla hårda stötar som en vanlig 20 tums BMX. Wheelie bikes är mångsidiga i vad du kan göra med dem. De har varit en del av tävlingsscenen i årtionden, men har nyligen blivit förknippade med urban freestyle åkning.

Vilken storlek på wheelie bike ska jag ha?

Den större storleken på wheelie bikes gör dem populära bland längre och äldre cyklister som vill ha mer stabilitet. För att få den bästa körupplevelsen bör du använda ett större hjul ju längre du är. På cruisers finns hjulen vanligtvis i storleksalternativen 24, 26 eller 29 tum och top tuben kan variera från cirka 21 till 24 tum.

För att få en uppfattning om vilken storlek på en cruiser som passar dig bäst kan du ta en titt på vår BMX Freestyle Storleksguide.

Wheelie BMX - det bästa valet för BMX cruising

Alla gillar att utföra trick och stunts, men ibland behöver du bara din BMX för en liten tur eller för att åka runt i grannskapet. BMX cruisers är bäst lämpade för denna typ av åkning. Eftersom dessa cyklar har större hjul kan du täcka mer mark och åka snabbare jämfört med mindre modeller. Wheelie BMX cyklar är dock fortfarande en typ av BMX, vilket innebär att du behöver stå upp för att maximera hastigheten.

Om du är mer intresserad av traditionell freestyle BMX kan du kolla in vårt urval av Freestyle BMX Cyklar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor