×
Meny

BMX Bromsdelar, BMX Bromsklossar & BMX Bromskablar

  Filter
Varumärken
Gyro kompatibel
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad behöver jag veta om BMX bromsar?

Bromsar används av allt fler freestyleåkare för att ge dem mer kontroll. Att ha en broms kommer inte bara att hålla dig säker utan också göra det möjligt för dig att bemästra nya tricks. För att hålla dina BMX bromsdelar i bästa skick är det viktigt att du kontinuerligt underhåller dem och byter ut dem då och då.

BMX bromsbelägg

BMX bromsbelägg, även kallade bromsklossar, är det som får hjulen att stanna. De är en viktig del av ditt bromssystem och är de som ger friktionen som hjälper hjulen att sakta ner eller stanna.

Med tiden slits bromsklossar och behöver därför bytas ut. De flesta bromsklossar är byggda så att de kan fungera med alla typer av fälgbromsar och är enkla konstruktioner i ett stycke.

De flesta bromsklossar är gängade, men när du köper bromsklossar bör du alltid kontrollera om du behöver gängade eller ogängade bromsklossar.

BMX bromsvajrar

Precis som bromsklossar slits BMX bromsvajrar med tiden och måste bytas ut. Eftersom de flesta BMX cyklar endast har en bakre U-broms har de flesta en standard 1,5 mm innerkabel och en full-length ytterkabel. Bromsvajrar för BMX kan vara antingen linjära eller spiralformade. Linjära vajrar är raka och är det mest populära alternativet. Spiralformade vajrar består av en spiralvajer som är hårt lindad.

Om du har ett Gyro bromssystem behöver du två vajrar - en övre och en nedre. Gyrokablar kan enkelt installeras och kan ofta justeras över olika längder.

Behöver du uppdatera dina bromsgrepp? Kolla in vårt utbud av BMX bromsgrepp.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor