×
Meny

BMX Grind Wax

  Filter
Färger
Varumärken

Vad är BMX wax?

BMX wax är det viktigaste tillbehöret för att utföra grinds och slides. Vaxet används för att jämna ut ytan som du grindar på, oavsett om det är ett räcke, en kantsten eller en annan grov yta. Om du använder BMX wax kommer dina grinds att bli snabbare och längre.

BMX grind wax är universellt, och samma vax kan användas för skateboard och inlinesåkning också. De flesta vaxer är gjorda av paraffin, bivax eller en kombination av båda. Vax av god kvalitet fastnar lätt på ytan och smulas inte sönder när man håller i det.

BMX vax ger jämnare och snabbar grinds

Grinding är en stor del av freestyle BMX. Oavsett om det handlar om feeble grinds, smith eller crooked grinds, kommer det att vara mycket lättare att behärska dessa tricks om du använder BMX grind wax. Med vax kommer dina grinds att kännas mjukare och mer naturliga och du kommer att upptäcka att du når nya hastigheter.

När du applicerar vax bör du börja med att applicera en liten mängd över hela railen. Prova sedan med en enkel grind. Om du upptäcker att du inte glider smidigt, fortsätt då att applicera på nytt tills det känns rätt. Kom ihåg att det är mycket lättare att lägga till mer vax än att ta bort det.

BMX wax minskar slitaget på dina pegs

Vax är också viktigt för att skydda din cykel. Grinds över hårdare material kan slita ner dina pegs och skada din setup. Om du använder ett BMX grind wax så minskar slitaget på din cykel och ökar därför dess livslängd.

Dessutom kan brist på vax leda till att din cykel fastnar, vilket ökar risken för att du faller. Kom ihåg att det finns gott om föremål där ute på gatorna som först kan verka omöjliga att grinda på, men som snabbt kan slätas ut med lite vax.

Nyckeln till grinding är att ha rätt pegs, så om du är intresserad av att uppgradera dig kan du kolla in vårt sortiment av BMX pegs.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor