×
Meny

Fingerboards

  Filter
Varumärken

En fingerboard är en skateboard i fickformat

Fingerboards är miniatyrskateboards i trä eller plast - fingerboards av trä är de mest populära. Precis som vanliga skateboards har fingerboards en komplett uppsättning delar med griptape, hårdvara, två truckar och fyra hjul. Finger skateboards är normalt cirka 100 mm långa och cirka 30 mm breda. Detta gör dem lätta att bära med sig i fickan.

Vissa fingerboards kommer förmonterade och är redo att användas för tricks direkt ur lådan. Men om du gillar att vara teknisk och pyssla kan du också hitta kompletta uppsättningar som måste monteras ihop.

Fingerboard ramper och räcken till en miniatyrskatepark

Med räcken och ramper för fingerboards har det aldrig varit enklare att bygga en skatepark inne i huset. Dessa miniatyrramper och räcken passar perfekt till dina miniskateboards. De är byggda för att efterlikna formerna och egenskaperna hos hinder i skateboardpark i normal storlek.

Du kan hitta allt från trappor och metallräcken till ramper i fickformat, så att du kan ta med dem var som helst i din ryggsäck. Att skaffa en uppsättning med olika ramper och räcken gör inte bara fingerboarding roligare, utan utvecklar också dina färdigheter ytterligare.

Historien bakom Finger skateboards

Fingerboards tillverkades för första gången på 1970-talet, men då användes de främst som nyckelringar av professionella skateboardåkare. Fingerboards började få mer synlighet i skaterscenerna efter att en hemmagjord fingerboard visades i en skateboardvideo vid namn "Future Primitive" som kom ut 1985. I slutet av 1990-talet började finger skateboards få större popularitet och erkännande utanför skateboardgemenskapen.

Under årens lopp har kvaliteten på fingerboarddeck och andra delar ökat. Folk har blivit medvetna om att fingerboards inte bara är till för att visa upp sig, utan också är väldigt roliga och bra för att simulera riktiga skateboardtricks.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor