×
Meny

Kickbike Kompression

  Filter
Varumärken
Kompression typ

Bra att veta

Kickbike kompression - varför är det viktigt?

Kompressionssystemet på en sparkcykel är anslutningspunkten där baren, forken och decket möts. Syftet med systemet är att säkert fästa forken och baren tillsammans och att se till att baren sitter ordentligt fast i deckets headtube. Detta kommer att minimera slapphet och oönskade rörelser och göra det möjligt för baren att snurra smidigt.

Varje trick sparkcykel måste ha ett kompressionssystem, så när du väljer ett bör du fokusera på att det är kompatibelt med din fork och din bar. Den typ av åkning du vill göra och dina personliga preferenser kan också spela en roll i valet.

Här hittar du kompressions kits, kompressionsbultar och kompressionskonverteringssatser för trick sparkcyklar. Om du vill se några mer visuella bilder och videor av delarna som installeras kan du kolla in vår guide för Köp av compression till sparkcykel.

Sparkcykel kompression - vilka olika typer finns?

HIC SPARKCYKEL KOMPRESSION

HIC - Hidden Integrated Compression (dold integrerad kompression). Detta är den ursprungliga kompressionen för sparkcykel och är känd för att vara pålitlig, lätt och enkel att underhålla. Du behöver antingen en överdimensionerad bar (35 mm) eller en sparkcykel shim för att installera kompressionen. Vissa HIC kompressionssatser innehåller en shim.

IHC SPARKCYKEL KOMPRESSION

IHC - Internal Hidden Compression är den något mindre och lättare versionen av HIC kompressionen. Till skillnad från de flesta sparkcykel kompression systemet är IHC inbyggd i själva forken, vilket innebär en mindre del att montera. IHC system är kompatibla med aluminium bars med överdimensionerade clamps och standard bars av stål (innerdiameter 28 mm) med en shim och standard clamp.

SCS SPARKCYKEL KOMPRESSION

SCS - Standard Compression System är det starkaste kompressionssystemet på marknaden. Detta beror på att det använder en clamp med fyra bultar och att det inte krävs någon slit för baren. Om din bar har en slit kan en adapter användas. Med den större clampen kommer en liten extra vikt, men det är en favorit bland många åkare tack vare sin coola design.

ICS SPARKCYKEL KOMPRESSION

ICS - Inverter Compression System. Det har fått sitt namn eftersom skruven går vertikalt in i forken och dras åt till en starnut som är monterad i styret. ICS systemet är endast kompatibelt med bars i standardstorlek med en utskuren slit. ICS är mycket lätt och kan användas med stål och aluminium bars.

Forken och baren är de två delar som måste vara kompatibla med kompressionssystemet. Om du ska uppgradera dem också, kolla in Framgafflar till sparkcyklar & Kickbike Bars.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor