×
Meny

Snowboardhjälmar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

En snowboardhjälm ger dig ökat självförtroende

Snowboardhjälmar skyddar inte bara ditt huvud utan ger dig också en självförtroende boost, vilket hjälper dig att prestera bättre. Alla snowboardhjälmar som du ser här är byggda för att absorbera stötar och är officiellt godkända för snowboardåkning.

Hjälmdesignen har kommit långt under de senaste åren och det finns ett brett utbud av snygga hjälmar på marknaden. Utöver hjälmar med klassisk design har du också möjlighet att välja hjälmar med ventilationssystem för att reglera din huvudtemperatur, samt hjälmar med stöd för utbytbara linser.

En vanlig fråga är vad som är skillnaden mellan snowboardhjälmar och vanliga cykelhjälmar. Den största skillnaden är att vanliga cykelhjälmar generellt sett inte är byggda för att klara samma nivå av stötar jämfört med skid- och snowboardhjälmar. På den här sidan kommer du att märka att många produkter är märkta som skidhjälmar. Dessa erbjuder exakt samma skydd som snowboardhjälmar.

Vilken storlek på snowboardhjälm behöver jag?

Den viktigaste aspekten av din snowboardhjälm är passformen. Den måste kännas tight och bekväm - om den inte sitter bra kommer den inte bara att vara obekväm, den kommer även att ge sämre skydd. För att få rätt storlek ska du mäta omkretsen av den största delen av ditt huvud, precis ovanför öronen, med ett mjukt måttband. Om du vill veta mer om hur du gör detta kan du läsa vår guide - Hur ska hjälmen sitta?.

Storlekarna skiljer sig åt beroende på den enskilda modellen, så se till att kolla in storleksguiden för den enskilda hjälmen. Många hjälmar är dessutom utformade så att du kan justera storleken för att få en ännu bättre passform. När du väljer hjälm ska du också tänka på om du kommer att ha en mössa under eller ej, samt att du vill ha en hjälm som är kompatibel med dina goggles.

Det finns en rad andra snowboardskydd som hjälper dig att hålla dig säker i backen. Om du ofta ramlar när du försöker lära dig nya tricks kan du med hjälp av Skyddsbyxor mildra många stötar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor