×
Meny

Skate Vax

Skate Vax - För mjukare slides och grinds

Skateboard vax hjälper dig med att slida och grinda bättre när du gör tricks på din skateboard. Du använder skate vax genom att smöra det på den yta som du ska till att skata på, eller så smörjer du det på undersidan av din board. När du smörjer skate vax på ojämna underlag hjälper det till med att göra ytan slät, då vaxet fyller ut de små hack och hål som det kan vara på de hårda underlagen. Är ytan slät är det enklare att göra tricks på den utan att falla.

Erfarna skatare använder skateboard vax till att förbättra deras tricks

Skate vax används ofta av erfarna skatare som önskar att förbättra deras sliding och grinding förmågor när de står på ramper eller grindar på rails. Det finns otaliga järnstaket runt omkring på bänkar, trappor och i skateparker som kan användas till tricks på din board, men dessa metallobjekt har mycket ofta grova ytor. För att göra de grova ytorna mindre grova, används skate vax till att göra ytan mer jämn. På en jämn yta blir sliding och grinding tricks bara en del enklare att utföra och risken för att falla är en smula lägre.

Några skatare är emot användandet av skate wax, då de menar att det inte är hardcore, och kanske har de rätt men sliding är roligare för de flesta människor när man lyckas att göra det och för dessa människor kan skate vax vara ett smart och roligt redskap.

Akta dig för hala rails i skateparker

När du besöker en skatepark och du har planer om att använda skate vax är det ofta en förnuftig idé att kolla railsen innan du har vax på dem. Railsen har kanske fått mer än nog vax på i förvägen och smörjer du mer av det på, kan ditt nästa trick bli en del svårare att klara och risken för att falla kan vara högre. Kort sagt är det viktigt att du startar med att testa din spot innan du skatar. Starta på ett långsamt och lugnt vis. När du har känt dig fram kan du bara ösa på.

Skate vax finns i många olika designs, färger och lukter i dag, allt efter vilket märke som producerar det, men vad allt skate vax har gemensamt är att du kan ta det med i väskan när du ska ut och stå på din board.

Hitta ditt skate vax här hos SkatePro

Skate vax görs av många populära brands såsom Spitfire och Baker och kan också finnas i organisk utgåva från bland annat Butta, som är bionedbrytbart. Om det är skate vax du letar efter är SkatePro det helt korrekta stället att starta.

Vad som kunde ha varit en frustrerande skate-upplevelse kan potentiellt ändra sig till en av de dagar där du lärde och gjorde en massa nya tricks. Ha dock respekt mot de andra skatarna genom att ha Mr. Miyagi’s klassiska ordspråk i tankarna:

Wax on, wax off.

SkatePro