×
Meny

Skate Wax

Vad är skate wax till för?

Skate wax, även känt som curb wax eller grind wax, hjälper din bräda att slidea och grinda lättare när du gör tricks. Vaxet, som normalt sett är tillverkat av en paraffinbas, minskar friktionen och jämnar ut ytorna vilket gör det lättare att utföra tricks som 50/50s och boardslides.

Att använda skateboard vax kan göra stor skillnad för din skateboard upplevelse. Många rails, curbs och ledges blir "skateable" med bara lite vax, vilket ger dig möjlighet att skejta på många fler ställen.

Så använder du skateboard wax

Skateboard vax/ wax kan appliceras både på undersidan av din bräda och på de ytor du kommer att slidea och grinda på. För att applicera är allt du behöver göra att gnugga lite på ytan du vill göra tricks på, samt på undersidan av din bräda.

Med skate vax är det så att desto mer du applicerar desto halare blir ytan (och din bräda). Därför rekommenderas det att du börjar med att applicera små mängder och sedan testa. Om det ej känns tillräckligt halt kan du alltid lägga på mer. Om du inte tycker om vax, kan du testa använda Skateboard Deck Rails för att kunna skejta fler ställen. Dessa hjälper med att reducera friktion och öka livslängden på ditt deck.

Vill du kunna öva på tricks där hemma? Kolla in vårat utbud av Skateboard Ramps.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor