×
Meny

Race BMX framgaffel

  Filter
Varumärken
Hjul offset
Hjul diameter
Headset-type
Material

Vikt är namnet på spelet

När det gäller race BMX eller BMX cross som det heter några platser i världen handlar det om hastighet. Och för att korsa mållinjen först måste din BMX-cykel vara så lätt som möjligt. det är varför många av de BMX cykelgafflar som du hittar i denna kategori är gjorda av lätta material som kolgafflar, aluminiumgafflar och kromstålgafflar.

Välj rätt Race BMX gaffel för din stil

Hjulförskjutningen är en viktig aspekt att tänka på när man väljer en ny BMX-gaffel. Hjulen förskjutna är avståndet från mellansidan av framhjulet till mitten av BMX cykelgaffelbenet. Tidigare 32mm var standarden, men på senare tid går vissa ryttare lägre än det. Den långa hjulförskjutningen är fortfarande mycket vanlig i BMX-racing, eftersom den ger en hög stabilitet. Anledningen till att vissa ryttare väljer att sänka hjulförskjutningsstorleken är att den här inställningen gör det lättare att vrida BMX-cykeln snabbt och nå den inre banan i varv.

Varför är hjulet offset viktigt på en BMX?

Hjulförskjutningen är avgörande eftersom den styr hur brant cykeln kommer att känna och hur stabil cykeln kommer att vara med höga hastigheter. Med ett långt hjulförskjutning känns racern BMX-cykeln stabilare. Det kommer i detta fall att lägga till mer kontroll till racen BMX, varför många spårare föredrar en längre hjulförskjutning.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor