Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Kickbike Bars

  Filter
Färger
Varumärken
Kompatibel med
Bar ytterdiameter
Bar höjd
Bar material
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad är ett kickbike styre?

Styret till din tricksparkcykel är en viktig del av din utrustning. Dessa styren tillverkas i olika storlekar och designs för att passa din längd och åkstil. De är tillverkade av aluminium, stål eller titan. Bars tillverkade i aluminium är lätta, vilket gör dem perfekta för att göra tricks. Bars av stål är tyngre men mer hållbara. Bars tillverkade i titan är både lätta och hållbara och erbjuder det bästa av två världar.

Hur högt bör ett sparkcykelstyre vara?

Rätt höjd på styret påverkar hur din sparkcykel känns när du åker. Även om det är en fråga om personliga preferenser, får du den bästa åkupplevelsen om styret är i höjd mellan lår och navel. Vissa proffsåkare föredrar dock ofta lägre styren för stabilitet och bättre kontroll.

När det gäller diametern kan styret antingen vara standard eller oversized. Standard bars har en ytterdiameter på 32 mm och en innerdiameter på 28 mm. Oversized bars har en ytterdiameter på 35 mm och en innerdiameter på antingen 28 mm eller 32 mm. Om innerdiametern är 28 mm fungerar den endast med IHC-framgafflar. Om den är 32 mm kommer den att endast passa HIC-kompression. Med SCS finns det en del andra faktorer när det gäller kompatibilitet, till exempel om styret har en slit eller inte - så om du är osäker på vad som passar ihop, spana in vår guide: Köp av bar till sparkcykel.

Y-bar eller T-bar till sparkcyklar

Styren kommer i två olika designs: Y-bar och T-bar. I allmänhet är styren för parksparkcyklar ofta i Y-design och tillverkade av aluminium. T-bars används mer för streetåkning och är vanligtvis tillverkade av stål. Y-bars består av tre eller flera svetsade delar, medan T-bars består av två delar. Vissa T-bars har förstärkningar på för ökad hållbarhet.

Vissa styren till tricksparkcyklar har så kallad back sweep, vilket innebär att styret är böjt i en vinkel bakåt, som många cykelstyren. Om du föredrar ditt styre med ett back sweep eller inte är en fråga om din egen smak.

När du väl har valt ett styre kan du spana in vårt utbud av Kickbike Handtag för att hålla ditt setup fräscht.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor