×
MENY

Styren till sparkcykel

  Filter
Färger
Varumärken
Kompatibel med
Bar höjd
Bar bredd
Bar material
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Här hittar du one-piece-styren till trick-sparkcyklar. Att baren är av one-piece betyder att den är tillverkad i ett stycke och därför inte kan justeras och vikas ihop. Detta innebär att du får en starkare och mer stabil bar, vilket ger dig bättre kontroll.

Två olika sparkcykelstyren

Kickbike bars görs totalt i två modeller, Y-bar och T-bar, dessutom finns det några varianter av dessa två former. En Y-bar är formad som ett Y och har tre eller flera delar som sätts ihop. En T-bar är sammansatt av två delar och är formad som ett T. Vissa T-barer har förstärkningar för att korsa baren för att göra dem ännu starkare. Vissa barer till en sparkcykel har en s.k. back sweep, det vill säga att handtagen är vinklade något bakåt, som ett cykelstyre ofta är. Om du föredrar att köra med back sweep handtag eller inte är en smaksak.

Standard eller oversized sparkcykel-styre?

Trick-sparkcyklar finns med antingen stål- eller aluminiumstyren. Stålstyren är starka, men även tunga. Aluminiumstyren är lätta, men å andra sidan är inte riktigt lika starka som stålstyren. Innan du köper din bar, bestäm dig för om det ska vara en standard eller oversized bar. Oversizeds bars har ofta samma ytterdiameter av 35 mm. Men den inre diametern kan variera. Kom ihåg att en oversizeds bar behöver en oversized clamp. Om du väljer en oversized bar med en stor innerdiameter, välj en framgaffel med HIC kompression. Men om du väljer en oversized bar med en vanlig innerdiameter, behöver du en framgaffel i standardstorlek för detta. För mer information, läs guiden: Köp av bar till sparkcyklar.

Bars till trick-sparkcyklar är vanligtvis lägre än andra, och många åkare föredrar också en låg bar eftersom det ger mer kontroll och stabilitet. Hur brett ditt styre bör vara är en fråga om smak, och om baren bör vara bred eller smal beror på vad du behöver den till.