MENY
Sparkcyklar
Bra att veta
Filter
 Pris
 Varumärken
 Kompatibel med

 Bar höjd
 Bar bredd
 Bar ytterdiameter

Scooter bars

Filter »
Sida 1 av 2

Här hittar du one-piece barer till trick sparkcykel. Att baren är av one-piece betyder att den är tillverkad i ett stycke och därför inte kan justeras och vikas ihop. Detta innebär att du får en starkare och mer stabil bar, vilket ger dig bättre kontroll.

2 olika scooter bars

Scooter bars görs totalt i 2 modeller, Y-bar och T-bar, dessutom finns det några varianter av dessa två formar. En Y-bar är formad som ett Y och har tre eller flera delar som sätts ihop. En T-bar är sammansatt av två delar och är formad som ett T. Vissa T-barer har förstärkningar för att korsa baren för att göra dem ännu starkare. Vissa barer till en sparkcykel har en s.k. back sweep, det vill säga att handtagen är vinklat något bakåt, vilket cykelstyre ofta är. Oavsett om du föredrar att köra med back sweep handtag eller inte är en smaksak.

Standard eller oversized scooter bars?

Trick sparkcyklar finns med antingen stål eller aluminiumbars. Stålbars är starka, men även tung. Aluminiumbars är lätta, men å andra sidan är inte riktigt lika stark som stålbars. Innan du köper din bar, gör upp ditt sinne om det ska vara en standard eller oversized bar. Oversizeds bars har ofta samma ytterdiameter av 35 mm. Men den inre diametern kan variera. Kom ihåg att en oversizeds bar behöver en oversized clamp. Om du väljer en oversized bar med en stor innerdiameter, välj en framgaffel med HIC compression. Men om du väljer en oversized bar med en vanlig innerdiameter, behöver du en framgaffel i standardstorlek för detta. För mer information, läs guiden: Köp av bar till scooter .

Bars till trick scooters är vanligtvis lägre än andra, och många riders föredrar också en låg bar eftersom det ger mer kontroll och stabilitet. Hur bred bar bör vara är en fråga om smak, och baren ska helst vara bred eller smal beror på vad du behöver den till.

Trygg e-handel