×
Meny

Raceskidor

  Filter
Varumärken
Längd
Midje bredd
Kön
Bindning
Nivå

Bra att veta

Vad är raceskidor?

Race-skidor är högspecialiserade carvingskidor som är utformade för erfarna skidåkare som tävlar i alpina tävlingar eller tycker om skarpa svängar i höga hastigheter. Jämfört med vanliga pistskidor som kan upplevas som ostabila vid höga hastigheter är tävlingsskidor styvare och tyngre, vilket garanterar stabilitet och kontroll på isiga underlag. Så förbered dig på att slå ditt personliga rekord och känn adrenalinkicken när du carvar djupa svängar i pisten.

Att välja rätt längd och typ av raceskidor

Det första beslutet du måste fatta är att välja vilken typ av raceskidor du vill ha. Disciplinerna är indelade i fyra kategorier - slalom (SL), storslalom (GS), super G och störtlopp.

Hur långa ska dina raceskidor vara? Det beror på din erfarenhet, längd och vikt. Det är viktigt att ha ett par skidor som matchar din fysik och den disciplin du önskar utöva eftersom det kommer att maximera din prestation och effektivitet i backen. Om du är osäker på vilken skidlängd som är rätt för dig kan du spana in vår storleksguide för pist- och raceskidor för att komma igång.

Hur skiljer sig tävlingsskidor åt?

De två vanligaste typerna av tävlingsskidor är slalom- och storslalomskidor. Slalomskidor är utformade med en liten svängradie vilket gör det lättare att utföra korta och snäva svängar. Giant Slalom (GS) och storslalomskidor har en större svängradie vilket gör dem bättre lämpade för att utföra större svängar i höga hastigheter.

Om du letar efter mer alldagliga eller mångsidiga skidor kan du spana in våra Carvingskidor och All Mountain-skidor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor