×
Meny

Turskidor

  Filter
Varumärken
Längd
Vallning
Skid Typ

Bra att veta

Turskidor för skidåkning utanför spåren

Av de tre stilar som längdskidåkning har att erbjuda är backcountry den ursprungliga versionen och den mest äventyrliga. Till skillnad från klassiska skidor och skateskidor, som bäst används i preparerade spår, är turskidor, även kallade fjällskidor, mest lämpade för nysnö. Turer över snötäckta fält och dalar är några vanliga områden som skidåkare gillar att utforska. Erfarna skidåkare gillar längre turer, där de ibland övernattar i stugor. Medan vardagliga längdskidåkare finner stor glädje i sporten som hobby eller motion.

Vilken längd bör dina turskidor ha?

Dina turskidor bör vara ungefär 15-25 cm längre än skidåkarens totala längd. De långa skidorna ger en stor yta som gör att de inte sjunker ner i snön. För mer erfarna eller tyngre skidåkare är det vanligt att de väljer en skida i den längre änden av skalan. Skidornas bredd kan avgöras av de allmänna snöförhållandena i ditt område. Bredare skidor passar bättre i färsk, mjuk snö, medan smalare skidor fungerar bättre på fastare snötäcke.

Klassiska längdskidor kontra turskidor

De kan se likadana ut vid första anblicken, men det finns några viktiga skillnader mellan dem. En turskida har vanligtvis metallkanter och är bredare än en klassiska längdskida. Detta beror på de olika snöförhållanden som du kan uppleva i backcountry. Metallkanter hjälper till att greppa på isytor, och den extra bredden hjälper till att flyta när du stöter på djupare snö.

Längdskidor för backcountry kräver särskilda bindningar och stövlar som du kan kolla in i våra kategorier för turbindningar & turpjäxor. Om du behöver all utrustning från A till Ö är ett bra alternativ att välja ett längdåkningspaket för backcountry inklusive allt du behöver, till ett bekvämt pris.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor