×
Meny

Turskidor

Bra att veta

Grunderna Om Turskidor

Efter en säsong eller två på alpina, vill vissa människor upptäcka backcountry - eller BC som det kallas. Utan i BC kan du uppleva det orörda landskapets skönhet på en helt ny nivå. Från vackra trädgårdar, de orörda kuddarna och orörda pow, är det här skidåkning, där du verkligen får se naturens skönhet.

Cross-country backcountry skidor är byggda med en bredare design, vilket gör dem lämpliga för denna typ av skidåkning. Detta gör att backcountry-skidorna är optimala både i mjuk snö och på hårda / isiga ytor.

Den bredare backcountry skiddesignen kommer att säkerställa att din kroppsvikt fördelas över en större yta, vilket minskar risken för att du faller ner genom den mjuka snön. Det kan dock vara svårt att få en anständig fot med backcountry-skidor, eftersom de är gjorda med stålkanter för att säkerställa ett bättre grepp på hårda ytor. Vissa backcountry skidor kommer med speciellt tyg som också kallas hud, istället för skidvax. Huden är utformad som självhäftande tygremsor, vilket förhindrar att du glider bakåt.

Lift-accessed eller human-powered Backcountry skidåkning?


I allmänhet kan backcountry skidåkning delas in i dessa två huvudkategorier:

LIFT-ACCESSED BACKCOUNTRY
Denna typ av backcountry skidåkning sker på platser där berget är tillgängligt med hissar. Detta kallas ofta "sidländer" och "slakland". Skidåkning utanför pisten är utan tvekan farligare än vanlig skridskoåkning, och det är också fallet även om du är nära en utväg.

SANT BACKCOUNTRY
Karaktäriserad av den mänskliga drivna uppstigningen och den begränsade patrulleringen av skidorterna är äkta backcountry-skidåkning för den sanna exploreraren. Även om du är ute på egen hand eller med en liten grupp människor behöver äkta backcountry-skidor inte vara extrem. Å andra sidan rekommenderar vi dig alltid att ta med en lavin Transceiver när du går backcountry skidåkning.

Kolla in det här avsnittet för lavin växel.

SkatePro