Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Sätesdelar till BMX

Bra att veta

Sätesdelar till din BMX

I vår kategori sätesdelar till BMX hittar du vår samling BMX-sadlar, sadelstolpar och sadelklämmor. Det viktigaste att tänka på är att dessa olika komponenter måste vara kompatibla med varandra. Till exempel fungerar en pivotal sadel endast med en pivotal sadelstolpe.

Hur fäster man ett BMX-säte?

Det finns fem olika monteringssystem när det gäller BMX-sadlar: pivotal, combo, rail, tripod och stealth. Hur du fäster dem på sina sadelstolpar skiljer sig åt för varje typ. Stegen för att montera sadelstolpen på ramen är dock mer eller mindre universella.

Vissa ramar har en integrerad sadelklämma ovanpå sadelstolpen, men om din inte har det behöver du en sådan för att fästa sadelstolpen på din ram: lossa klämman med en insexnyckel och skjut den sedan på sadelstolpen. Sätt sedan in sadelstolpen i ramen och dra åt klämman för att fixera sadeln på önskad höjd. På BMX-cyklar för tävling finns det också en typ av sadelklämma som kallas "quick-release", som gör att du kan justera sadelhöjden utan verktyg.

För att välja rätt sadelstolpe måste du mäta innerdiametern på sadelröret på din ram - standarden är 25,4 mm, men det är alltid värt att kontrollera. När du har detta mått ska du välja en sadelstolpe med samma diameter. Om sadelstolpen och ramen är gjorda av aluminium eller stål är det en bra idé att smörja sadelstolpen lätt, för att på så sätt undvika oxidation eller bindning genom friktion.


Om du saknar verktyg för att gå igenom den här proceduren kan du ta en titt på vår samling BMX verktyg för att hitta allt du behöver.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor