×
Meny

Sätesdelar till BMX

Race BMX sadel - varför är den så hård?

Anledningen till att race BMX sadlar är så hårda är att de inte är konstruerade för att sitta på så ofta. De är smala, tunna och tillverkade av lättviktsplast för att väga så lite som möjligt. I BMX racing står förarna oftast upp när de trampar så ett mjukt, tjockt lädersäte är onödigt. En av huvudanledningarna till att BMX race sadlarna fortfarande finns kvar är för att skydda förarens bakdel när han eller hon landar efter en stor kicker.

Inom denna kategori finns även BMX sadelstolpar och clamps. När du väljer en sadelstolpe ska du kontrollera att den är kompatibel med din BMX sadel. Pivotal race sadlar och pivotal sadelstolpar är de mest populära valen, men det finns andra kombinationer också, railed, tripod och stealth till exempel.

När du väljer sadelstolpe kommer du att se att olika modeller finns i olika längder. Eftersom BMX åkare tenderar att ha sätet så lågt som möjligt är längden inte en så stor faktor. De flesta sadelstolparna har en minimum längd som antyder på hur långt sadelstolpen måste gå ner i ramen för att sitta ordentligt, om den uppfylls kommer stolpen att sitta stadigt på plats.

Om du vill se mer av vår Race BMX kollektion kan du besöka Race BMX Cyklar för kompletta setups och delar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor