×
Meny

Delar till styrning BMX

Bra att veta

Behåll kontrollen med rätt utrustning för styrning till din BMX

Det är viktigt för alla BMX-åkare att ha en setup som reagerar exakt som du vill att den ska göra. Det är här styrningen kommer in i bilden. Liksom alla delar av BMXen är växeln byggd för att vara robust och hållbar.

Även om du gör dina svängar med styret finns det många olika komponenter som påverkar din styrning. Till exempel är din gaffel ytterst ansvarig för hur snappy din styrning känns. Samtidigt hjälper topplocket ditt headset att hålla sig på plats och ser till att ditt styre kan rotera smidigt.

Kan styret på min BMX höjas?

I de flesta fall, ja! Allt du behöver är BMX-verktyg och en insexnyckel. Först vill du lossa skruvarna som håller styrstången på plats. Därefter måste du lossa kompressionsskruven. När dessa har lossats kan du helt enkelt skjuta av styrstången från styrröret.

Därefter måste du justera styret till din önskade höjd. Detta kan du göra med hjälp av distansbrickor. Lägg helt enkelt till så många distansbrickor som behövs till ditt styrrör så att din bar och din stem når önskad höjd.

När du är nöjd med detta sätter du tillbaka styrstången i sin ursprungliga position och drar åt den igen. Justera slutligen styret så att styret ligger i linje med gaffeln. Om du dock inte kan nå önskad höjd med hjälp av distanser kan du överväga ett högre styre eller en top load stem med större höjning.

Vill du veta mer om hur du hanterar ditt styre? Kolla in vår video som visar hur man installerar BMX-styren.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor