×
Meny

Delar till styrning BMX

Ta ledningen med rätt race BMX styre

Ett bra race BMX styre är nyckeln till att få ett övertag över dina motståndare på tävlingsbanan. Race BMX styren är byggda för att vara lätta och responsiva och är vanligtvis tillverkade av tåligt aluminium eller Chromoly stål. Precis som freestyle styren kan du välja mellan en tvådelad eller fyrdelad konstruktion.

De flesta BMX bars är 8 till 10 tum höga och 28 till 30 tum breda, men det är möjligt att få större och mindre storlekar för att passa din personliga preferens.

När det gäller placering av ditt race BMX styre får du bäst hantering om du ställer in styret så att det ligger i linje med vinkeln på headtuben. Många åkare väljer dock att placera baren antingen framåt eller bakåt för att passa deras personliga preferenser. Generellt sett höjs inte race BMX styren lika brant som freestyle styren.

Kan man höja en race BMX bar?

I de flesta fall, ja! Allt du behöver är BMX Verktyg och en insexnyckel. Först måste du kontrollera om det är möjligt att justera styret. Om så är fallet vill du sedan lossa skruvarna som håller styrstammen på plats. När dessa har lossats kan du helt enkelt ta ut styrstammen från styrröret.

Därefter måste du justera baren till önskad höjd. När du är nöjd med detta sätter du tillbaka styret i sin ursprungliga position och drar åt det igen. Slutligen vill du justera styret så att styret ligger i linje med framgaffeln.

Oavsett vilket styre du har är det viktigt att du också har en uppsättning av Race BMX handtag så att du kan behålla kontrollen på banan.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor