×
Meny

Bindningar - Vattenskidor

  Filter
Färger
Varumärken

Är du ute efter ett par bindningar för att optimera dina färdigheter på vattenskidor? Eller du kanske tänker köpa dina första bindningar? Oavsett vilken färdighetsnivå du är på, så har vi bindningar som passar dina behov.

Det finns många åsikter på vattenskidbindningar, och vissa tror att en viss typ av vattenskidbindningar är bättre för att undvika skador, medan vissa tror precis tvärt om. I grund och botten finns det tre typer av bindningar för vattenskidor. Front high-wrap, dubbel high-wrap och justerbara bindningar.

Front high-wrap bindningar har en tåplatta bak. Det är mycket mångsidiga vattenskidbindningar och är bra om du har flera olika åkare som turas om om samma skidor. Detta är ett bra val om du är nybörjare.

Dubbla high-wraps är även kända som anpassade bindningar. Dessa bindningar för vattenskidor erbjuder bättre kontroll och ökad prestanda, men är inte det bästa om flera åkare ska ha samma skidor. Dubbel high-wrap är utmärkt för avancerade och erfarna skidåkare.

Justerbara bindningar kan, som termen indikerar, ställas in och anpassas efter varje åkare. Denna typ av vattenskidbindningar erbjuder den bästa kontrollen och låter dig prestera bättre på vattnet. Justerbara bindningar är dyrare, men det är värt de extra kronorna. Bra för skidåkare i alla färdighetsnivåer.

Material för vattenskidbindningar

När det kommer till material, så finns det två populära typer. Traditionellt gummi och EVA-skum. Vattenskidbindningar i gummi är bra för nybörjare, då de erbjuder en mjuk och skön passform som ger bra kontroll för skidåkaren.

Bindningar i EVA-skum är något styvare, och förser därav vattenskidåkaren med mer kantkontroll på vattnet. Därför passar de bättre för åkare som har lite erfarenhet. Med det sagt, nybörjare kan använda bindningar i EVA-skum, men det kan vara svårare för dem att behålla kontrollen på vattnet eftersom bindningarna är anmärkningsvärt stela.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor