Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Bindningar och delar till vattenskidor

  Filter
Färger
Varumärken

Vattenskidbindningar för slalom och dubbelskidor

Vattenskidbindningar är de fotband som fäster dig vid dina vattenskidor. Bindningens pjäxdel är normalt tillverkad av EVA eller gummi, och bindningsplattorna som borras in i skidorna är tillverkade av stark plast. De kallas också vattenskidspjäxor och finns i en mängd olika stilar som du bör känna till innan du köper dem.

Två typer av bindningar för vattenskidor

Vattenskidbindningar finns i två utföranden: double boot bindings och rear toe bindings. Double boot slalombindningar är utformade så att båda fötterna är låsta på plats med lite svängrum. Detta kan ge skidåkarna en känsla av stabilitet och möjliggöra en högre prestationsnivå.

Rear toe bindings har den främre foten fast i en boot, medan den bakre foten glider in i en tårem med hälen fri att röra sig. Fördelen med den här bindningsstilen är att vattenskidåkaren har större rörlighet för att justera sin bakre fot för att hjälpa till med balansen. Detta är lämpligare för nybörjare, och det är också ett bra val om du har flera skidåkare som tar varv på samma skida.

I den här kategorin hittar du också vissa reservdelar för vattenskidbindningar, som bindningsplattor: oftast passar de bara till en specifik bindning. Men om du är osäker är du välkommen att ta kontakt med vår kundtjänst.

Om du planerar att åka vattenskidor i kallt vatten och vill hålla dig varm när du åker skidor bakom båten, ska du kolla in våra våtdräkter.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor