×
Meny

Neoprenhandskar

  Filter
Storlek
Tjocklek

Surfhandskar - till när vattnet känns som snö

När vattnet blir riktigt kallt, kommer det en tid när en våtdräkt inte räcker till. Det första att komplettera med är en neoprensko, och nästa steg är att ta på handskar.

När det kommer till neoprenhandskar, surfhandskar och andra handskar för vattensport är hållbarhet, passform och funktion nyckelegenskaper.

Hur tjocka neoprenhandskar bör jag ha?

När det gäller surfhandskar är flexibel neopren bäst eftersom det ger en bättre passform. Den vanligaste tjockleken på surfhandskar är 2-5 mm. Som med de flesta klädesplagg gäller "ju tjockare desto varmare". Det är alltid en balans mellan att hålla dina händer varma och ha en bra känsla genom handskarna.

Ett par neoprenhandskar bör ha en riktigt tight passform. Om de är för stora kommer din hand flytta sig inuti dem, vilket snabbt blir mycket irriterande. För stora handskar kommer också fyllas med vatten och därmed bli tyngre och begränsa din smidighet. Det blir som att paddla med vikter i händerna. Visst - det är bra träning men knappast roligt.

Sätt surfhandskarna under våtdräkten

Om du vill ha lite extra komfort och värme, ska du ha handskarna UNDER ärmarna på din våtdräkt. Det är ett enkelt trick, som ger din mer tid i vågorna innan dina händer domnar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor