Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Neoprenhandskar

  Filter
Varumärken
Storlek
Tjocklek
Kön

Neoprenhandskar ger dig extra värme

Under de kallare dagarna är det troligtvis inte nog att endast ha din våtdräkt på när du är ute på vattnet. Ett par neoprenhandskar, eller våtdräktshandskar som det även kallas, hjälper med att hålla dina händer varma i kallt vatten och är därför en viktig del av din utrustning oavsett vilken vattensport du intresserar dig för. Handskarna är gjorda av samma material som din våtdräkt och kommer ofta med extra grepp i handflatorna för ökad prestanda.

De två vanligaste varianterna att välja mellan är surfhandskar eller surfvantar, beroende på vad som passar din personliga preferens. Oavsett vilken stil du väljer är det viktigt att du hittar ett par med en tight passform. Om de är för stora kommer dina händer "flyta" runt vilket leder till att de enkelt fylls upp med vatten. Ett annat tips är att ha handskarnas kant placerad under våtdräktens ärm, då detta ger mer isolering.

Vilken tjocklek bör man välja på sina våtdräktshandskar?

Ett av de stora valen du ska ta ett beslut kring är vilken tjocklek du önskar. Det är vanligast att välja en tjocklek mellan 3 och 5 mm, dock så finns det modeller som är upp mot 7 mm. Ett par 5 mm tjocka neoprenhandskar ger gott skydd mot kylan, men begränsar rörelsefriheten. En tunnare modell på 3 mm ger dig mer flexibilitet men inte lika mycket isolering.

Utöver handskar kan det även vara en bra ide att skaffa ett par Neoprenskor eller en Neoprenhuva för de kalla dagarna.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor