×
Meny

Kompletta Skateboards

  Filter
Färger
Varumärken
Deck bredd
Deck längd
Hjul hårdhet
Föregående
Nästa
Sida 1 av 5

Bra att veta

Vad är en komplett skateboard?

Som namnet antyder är en komplett skateboard en skateboard som levereras färdigmonterad. Alla delar, från hjul och truckar till bushings, har satts ihop med ett visst koncept i åtanke. Så från det ögonblick du får ditt paket kan du börja lära dig tricks och ha roligt.

Kompletta skateboards är de perfekta skateboardsen för nybörjare eftersom du inte behöver oroa dig för monteringen eller att välja rätt delar. Med kompletta brädor är alla delar anpassade till varandra tillsammans med brädans stil. Kompletta är dock inte bara för nybörjare. Många märken tillverkar även kompletta skateboards för vuxna och proffs för mer erfarna åkare.

Vad du ska tänka på när du köper en komplett skateboard

Förutom märket och priset finns det några tekniska egenskaper som du bör tänka på när du köper en komplett skateboard. Nedan täcks två av de viktigaste punkterna.

SKATEBOARDENS STORLEK

Den förmodligen viktigaste nyckelpunkten när du köper en komplett skateboard är brädans storlek. Som en tumregel bör du välja brädans storlek utifrån din skostorlek. Smalare brädor är lämpliga för yngre åkare med mindre skostorlekar, medan bredare skateboards är bättre för större skostorlekar. Det är dock viktigt att komma ihåg att rätt storlek också är en personlig preferens och att storleksguider endast ger rekommendationer. Du hittar vår guide för vad du ska välja som utgångspunkt i vår storleksskala för skateboards.

HJULETS HÅRDHET

En annan sak att tänka på är hjulets hårdhet. Generellt sett kommer alla skateboards med relativt hårda hjul, men vissa mindre och nybörjarbrädor är utrustade med något mjukare hjul. Mjuka hjul ger ett bättre grepp och gör de första stegen i skateboardvärlden lite bekvämare. Hårdare hjul ger å andra sidan mer fart, är bra för landningar och slides och håller längre.

Om du redan känner till din stil och körteknik kan det bästa valet för dig att vara att bygga en unik skateboard. Med vårt "Bygg din egen skateboard"-verktyg kan du blanda och matcha delar och få en unik komplett skateboard byggd just för dina behov.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor