×
Meny

BMX Fälger

  Filter
Varumärken
Hjul diameter

Vad är en freestyle BMX fälg?

En BMX fälg är den metall ram som du finner på utkanten av hjulet, vilket håller däcken på plats. Fälgen kopplas till cykeln via ekrarna som går från fälg till navet som befinner sig i mitten av hjulet. De tillverkas av aluminium, stål eller ännu mer avancerade material så som kolfiber.

Vilken storlek ska mina BMX fälgar ha?

Den vanligaste storleken när det kommer till BMX fälgar är 20". Detta är diametern som man vanligtvis ser hos pro BMX modeller vilket är passande för vuxna och äldre barn. Mindre storlekar så som 18", 16" och 14" fälgar finns tillgängliga för de mindre åkarna. Spana in vår BMX Freestyle Storleksguide för att se vilken fälg/hjulstorlek vi rekommenderar baserat på ålder och åkarens längd.

Bredden på en BMX fälg kan variera men generellt håller sig intervallet mellan 30 - 36 mm. Den vanligaste storleken är 32 mm, men vissa åkare föredrar en smalare variant för att dra ner på vikten, eller en bredare för att öka stabilitet.

Antalet ekrar som används med BMX fälgen kan påverka vikten och styrkan hos hjulet, en konstruktion med 36 ekrar är den vanligaste och passar freestyle åkning. Ett högre antal ekrar innebär mer styrka, så tyngre åkare eller de som kör på en mycket avancerad nivå kan överväga en fälg som kan hantera fler ekrar, 48 är den näst vanligaste storleken.

BMX fälgar med single Vs. double walls

Ett av de större besluten att ta när du köper nya fälgar är om du ska ha single eller double walled. Double walled (dubbla väggar) anses vara ett mer robust alternativ, vilket gör de perfekta för freestyle åkning. Dessa fälgar förser även ett gott förhållande mellan styrka och vikt. En single walled (enkel vägg) fälg är ofta ett billigare alternativ, men mer passande för race BMX.

Då BMX fälgar vanligtvis ej inkluderar nav, ekrar och annat för montering, kan det vara en god ide att spana in vårt utbud här: Nav & Delar - freestyle

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor