×
Meny

BMX Fälger

  Filter
Varumärken
Hjul diameter

Bra att veta

Vad är BMX fälgar?

Fälgar till BMX-cyklar är kort sagt hjulets metallramar som håller däcken på plats. De är anslutna till navet med ekrar och är tillverkade av aluminium, stål eller till och med mer högklassiga material som kolfiber.

Vilken storlek på BMX fälgar behöver jag?

Den vanligaste fälgstorleken för både freestyle och race är 20 tum. Detta är den diameter som finns på standard- och pro modeller och är lämplig för vuxna och längre barn. Mindre storlekar som 18, 16 och 14 tums fälgar finns tillgängliga för mindre cyklister. För freestyleåkare kan du titta på vår BMX Freestyle storleksguide för att se vilken hjul- och fälgstorlek vi rekommenderar baserat på ålder och förarens längd.

Fälgbredden kan variera, men i allmänhet ligger den mellan 30-36 mm. Den vanligaste storleken är 32 mm, men vissa cyklister föredrar att den är smalare för att minska vikten eller bredare för att öka stabiliteten.

Antalet ekrar som fälgarna kan ha påverkar hjulets vikt och styrka, men ett hjul med 36 ekrar är det vanligaste och lämpar sig för freestyle. Fler ekrar är lika med mer styrka, så mer avancerade eller tyngre cyklister kan överväga fälgar som kan ta emot fler ekrar, med 48 ekrar som nästa vanliga storlek. Race BMX-cyklar har ofta färre ekrar jämfört med fälgar till freestylecyklar för att minska vikten och därmed maximera hastigheten.

BMX fälgar med enkel eller dubbel vägg

Ett av de största besluten att fatta när man köper fälgar är om man ska skaffa dem enkel- eller dubbelväggiga. Dubbelväggiga anses vara ett robustare alternativ, vilket gör dem perfekta för freestyleåkning. Dessa fälgar ger också ett bra förhållande mellan styrka och vikt.

Enkelväggiga fälgar är inte lika starka som dubbelväggiga fälgar och av den anledningen är de vanligtvis mer prisvärda. Den minskade vikten gör dock att de är det föredragna alternativet för vissa racerförare.

Om du vill komplettera dina hjuls genom att montera snav, ekrar och hårdvara på dina fälgar kan du kolla in vår samling i vår huvudkategori Hjuldelar till BMX.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor