×
Meny

Hockeyskridskor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Innerkänga detaljer
Utbytbar blad

Bra att veta

Hockeyskridskor är byggda för prestation och komfort

Hockeyskridskor är byggda för att klara av hockeyns höga intensitet. Även om det finns ett stort utbud av olika designs och prisklasser är de alla tillverkade av robusta material för att ge stöd för fotleden och skydd mot hockeyklubbor, puckar och andra spelare. Separata dam och herr hockeyskridskor finns inte, eftersom de tillverkas som unisexmodeller.

Vilka ishockey skridskor är rätt för mig?

Det bästa paret hockeyskridskorna för dig kanske inte är det bästa paret för någon annan. När du väljer ett nytt par finns det ett antal faktorer att ta hänsyn till.

DINA EGNA FÖTTER

Smala eller breda fötter, höga eller låga fotvalv eller andra tryckpunkter som kan kräva ett formbart skal är saker du bör ha i åtanke. Det är vanligt att skridskomärken tillverkar en modell i ett antal olika bredder. De använder en enkel bokstavsskala C, D, R, E, EE som går från smalast till bredast för att ange vilken bredd på kängan det är. Denna information presenteras normalt i storlekstabellen eller produktspecifikationerna för skridskorna.

STORLEKSANPASSNING AV HOCKEYSKRIDSKOR

När du ska välja storlek på skridskor är den enklaste metoden att använda din skostorlek, men en mer exakt metod är att använda mondopointmåttet. Detta är längden på din fot i millimeter och de flesta märken kommer att inkludera detta i sina storlekstabeller. Ett par välsittande hockeyskridskor ska sitta tätt och bekvämt runt hela foten för att ge dig maximal kontroll.

HUR OFTA DU ANVÄNDER DEM

Hur ofta du använder dina hockeyskridskor och vilken nivå du tänker spela på är andra viktiga faktorer att tänka på. Fritidsspelare uppskattar troligen ett mjukare skal för mer komfort, och en erfaren spelare föredrar ett hårdare skal för att öka kontrollen och energiöverföringen. Om du planerar att använda dem 2 eller 3 gånger i veckan är det ett bra val att ha en skena i rostfritt stål eftersom de lätt kan slipas om.

Om du är intresserad av skidskor som inte är anpassade för hockey så kan du kolla in vårat utbud av Fritidsskridskor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor