×
Meny

Hockeyskridskor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Innerkänga detaljer
Utbytbar blad

Bra att veta

Material och egenskaper hos hockeyskridskor

Det kan inte komma som någon överraskning att när du spelar ishockey behöver du hockeyskridskor som är både starka, styva och optimerade för snabb acceleration, stopp och svängar. I den här kategorin, hittar du ett brett utbud av både dam- och herrskridskor eftersom hockeyskridskor vanligen är av unisex-modell.

Hockeyskridskor har bra ankelstöd, och en lätt böjd ram, vilket låter dig bygga upp fart och göra snabba manövreringar. Dessutom har hockeyskridskor en robust design och har ofta snörning istället för spännen för att ge en optimal passform.

De flesta hockeyskridskor är gjorda av PU-läder och plast. PU-läder är inte riktigt lika flexibelt som äkta läder, men däremot väldigt starkt och hållbart. När du spelar ishockey är dina hockeyskridskor utsatta för smällar från andra spelares klubbor, puckar och krockar med andra spelare. Därför måste de vara starka nog att skydda dina fötter så mycket som möjligt.

Skenorna har flera funktioner; de används för att skapa momentum, men fungerar också som broms. Dessutom gör skenorna det möjligt att starta och svänga snabbt. Hockeyskridskor ska vara snabba, men manövrerbarhet är minst lika viktigt. För normal användning (träning varje vecka och därmed många slipningar), rekommenderar vi skridskor med skenor av rostfritt stål, eftersom de är väldigt hållbara och lämpade för att slipas om och om igen.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor