MENY
×

Ishockey skridskor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Innerkänga detaljer
Utbytbar blad

När du spelar ishockey, behöver du hockeyskridskor som är både starka, styva och samtidigt optimeras så att de kan accelerera, stoppa och vända mycket snabbt.

Kännetecken för ishockeyskridskor

ishockeyskridskor kännetecknas av att ha ett bra vriststöd och en lätt böjd skena, vilket gör det möjligt att få upp farten och manövrera snabbt. Dessutom har de en robust konstruktion, och de flesta modeller har snören i stället för spännen.

De flesta ishockeyskridskor är gjorda av PU läder och plast. PU läder är inte riktigt lika flexibel som äkta läder, men är av mycket hållbart och av starkt material. När du spelar hockey, utsätts dina hockeyskridskor för många stötar och slag från andras klubbor, puck eller genom kollisioner med andra spelare, därför ska skridskon vara stark så att de kan skydda dina fötter bäst.

Skenan har många funktioner som kommer att användas för att skapa momentum men också för bromsning. Dessutom gör ramen det möjligt att skjuta ifrån och vända om snabbt. Hockey skridskor bör vara snabba, men det är lika viktigt att de är bra att manövrera. Ska du använda din ishockey skridskor för allvarligare bruk (hockey träningar i veckan medklubben och därmed många cuts), rekommenderar vi hockeyskridskor med ett rostfri skena, eftersom den här typen av skena har en längre livslängd än andra och kan hantera många nedskärningar.