×
Meny

Speed Skate Delar

Reparera eller montera dina nya skates med speed skate delar

Att sätta ihop nya speed skates med rätt utrustning är avgörande för att nå de högsta hastigheterna och förbättra dina prestationer när du åker. Dessutom är speed skate delar av hög kvalitet viktiga för att underhålla dina skates och för att öka livslängden hos dina kullager, frames och hjul.

Viktiga tillbehör för underhållning av speed skates

Underhåll av dina speed skates kräver tid och några speed skate tillbehör, det första du behöver är smörjmedel till kullagren och en insexnyckel.

Med en insexnyckel kan du på ett säkert sätt installera och ta bort de flesta av dina inlineskomponenter. Det här verktyget fungerar också som en kullager press och hjälper dig att komma åt och inspektera alla delar som är fästa på dina inlines så att du kan kontrollera om det finns några avvikelser. Smörjmedel, så som olja och rengöringsmedel för kullager, hjälper dig att hålla kärnan i dina hjul i perfekt skick. Faktum är att delar som kullager, axlar och spacers samlar på sig smuts och damm och erfarna åkare kontrollerar dem och rengör dem efter varje träningspass.

Ha dina speed skate tillbehör redo

Oavsett om du åker ofta eller bara ibland så blir speed skates komponenter slitna med tiden så det rekommenderas att ha tillgång till reservhjul, kullager och frames.

Slitna hjul och kullager påverkar din prestation och din förmåga att nå höga hastigheter. Om dina hjul inte längre snurrar ordentligt betyder det i allmänhet att du måste byta kullager för att undvika att hjulen bromsar när du åker. Samma sak gäller för dina hjul, överanvända hjul kommer inte att behålla sin ursprungliga form, vilket påverkar din hastighet och effektivitet.

Andra delar som spännen, spacers, hjulbultar och frames behöver alltid bytas ut om de visar tecken på skador. De utgör kärnan i dina skates, och försämrade delar kommer inte bara att ha en direkt effekt på prestandan utan även på din stabilitet och säkerhet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor