×
Meny

Longboards

Bra att veta

Longboard - Surf på hjul?

En longboard är en längre version av en typisk skateboard, en longboard skateboard är generellt mellan 90-120 cm långt. En longboard är perfekt för cruise, race, downhill eller som transportmedel. I jämförelse med en skateboard ger en longboard dig en mycket smidigare åkning och känslan när du åker kan nästan påminna om att surfa. Därför används ibland uttrycket att "surfa på asfalt".

Olika longboard typer

Det finns en del olika typer när det kommer till longboards och alla har ett specifikt användningsområde. Kännetecken att kika efter är deck design, flex mönster och montering av truckarna. Generellt finns dessa typer av olika longboards:

Longboard cruiser - För cruise och transport

Ett cruiser longboard är ofta designad likt en surfbräda med en pintail och passar perfekt för en smidig åktur längst med asfaltens vågor.

carving longboard - pump action på asfalt

De mest kraftfulla pumps är möjliga med en carving longboard. Carving känns som surfning eller snowboardåkning i pudersnö.

Longboard Dancing- Uttryck din konstnärliga sida

En dancer longboard är ett bra val om du vill utforska upplevelsen med att dansa samtidigt som du åker och träna din balans. Brädan är även passande för längre åkturer.

Freestyle longboard - för tricks under åkturen

En perfekt kombination av härliga åkturer och tricks. Vi rekommenderar en freestyle longboard om du önskar att kombinera cruise och tricks med din longboard.

Freeride longboard - för slides och tricks

Inom freeride är målet att utföra slides och tricks antingen downhill eller på plan yta. Freeride är mycket likt downhill kategorin, men är aningen mer trick orienterat.

Downhill longboard - För speed och slides

En downhill longboard är det rätta för dig som är ute efter fart och önskar att glida ner för branta backar. Det passar även för den som letar efter en styv bräda med god stabilitet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor