×
Meny

Longboards

Bra att veta

Longboards - Surfning på hjul?

Ett longboard är en längre version av ett skateboard som oftast är mellan 90-120 cm långt. Longboards är perfekta att åka lugnt med, köra downhill med eller använda till transport. Ett longboard ger en mjukare och lättare skating upplevelse än ett vanligt skateboard och när man svänger på ett longboard är det lite som att surfa - Asfalt surfa.

Typer av longboards

Det finns olika typer longboards på marknaden, var och ett för ett specifikt användningsområde. Kännetecken är däck design, flex mönster och montering av trucks. Dessa är följande typer av longboards:

Cruiser longboards - till cruising och transport

Ett cruiser longboard är designat med en pintail, är inspirerat av surfare och passar bäst till surf-typen som älskar en elegant åkning.

carving longboards - pump action på asfalt

De mest kraftfulla pump görs möjliga på en carving longboard. Carving känns som surfning eller snowboardåkning i pudersnö.

Dancing longboards - släpp din inre konstnär lös

Dancer longboards är perfekta för att utforska hur det är att dansa på ditt longboard. Samtidigt utvecklar det din balans och det är ideélt för längre turer.

Freestyle longboards - tillfölj tricks till din cruise

SkatePro rekommenderar ett freestyle board om du vill göra tricks. SkatePro rekommenderar en freestyle longboard om du letar efter en trick-board inom longboards.

Freeride longboards - för slides och tricks

I freeride vill man göra slides och tricks antingen neråt eller på plana ytor. Freeride har många likheter med downhill, men skiljer sig genom att vara mer trick-orienterad.

Downhill longboards - till speed och slides

Ett downhill longboard är det rätta för dig om du vill bomba kullarna och köra fort nerför branta backar eller om du bara vill ha ett board med mycket stabilitet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor