MENY
×

Longboards

Ett longboard är en längre version av ett skateboard som oftast är mellan 90-120 cm långt. Longboards är perfekta att åka lugnt med, köra downhill med eller använda till transport. Ett longboard ger en mjukare och lättare skating upplevelse än ett vanligt skateboard och när man svänger på ett longboard är det lite som att surfa - Asfalt surfa.

Det finns olika typer longboards på marknaden, var och ett för ett specifikt användningsområde. Kännetecken är däck design, flex mönster och montering av trucks. Dessa är följande typer av longboards:

Cruiser longboards

Ett cruiser longboard är designat med en pintail, är inspirerat av surfare och passar bäst till surf-typen som älskar en elegant åkning. Om du behöver gå ibland så funkar den även som en snygg accessoar. Vi rekommenderar ett cruiser eller penny longboard om du är nybörjare eller bara vill cruise med stil.

Downhill longboards

Dessa mycket tekniska boards är designade för maximal stabilitet medan man racer nedför en backe. Motorcykel utrustning är vanlig utrustning för downhill longboarding för att skydda dig vid höga hastigheter. Ett downhill longboard är det rätta för dig om du vill bomba kullarna och köra fort nerför branta backar eller om du bara vill ha ett board med mycket stabilitet.

Fresstyle longboards

Ett freestyle longboard är, jämfört med ett downhill longboard, format med twintip och är mycket tekniskt. Freestyle longboard är designade till tricks och slides på jämnt underlag. SkatePro rekommenderar ett freestyle board om du vill göra tricks.

Dancer longboards

Dancers är mycket långa longboards som är speciellt designade för gångvägarna. Denna typ av "dans" stammar från 1950-talet då surfarna hade långa surfbrädor. Dancer longboards är perfekta för att utforska hur det är att dansa på ditt longboard. Samtidigt utvecklar det din balans och det är ideélt för längre turer.