Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Wakeboard bindningar

  Filter
Varumärken
Sko storlek

Vad är wakeboard bindningar?

Wakeboard bindningar eller wakeboard boots som man även kan kalla det är den del som håller dina fötter fästa till din wakeboard. Dessa kan ha en stor påverkan på din upplevelse ute på vattnet så det är viktigt att välja rätt. När du köper wakeboard bindningar ska du bland annat överväga flex, storlek och kompatibilitet.

Bindningar wakeboard - Vilka ska jag välja?

Wakeboard bindningar varierar i flex och stil. Att hitta rätt modell beror även på vilken åkstil du har. Flex är en av de viktigaste egenskaperna, styva wakeboard boots anses vara ett optimalt val för åkarna som letar efter högt ankelstöd, stabilitet och hastighet. Bindningar med en mjukare flex låter däremot åkaren uppnå mer rörelse. Generellt så är nybörjarbindningar mjukare än de som är anpassade för avancerade åkare.

Bindningens stil hänvisar till design och snörningssystem. Bootsen kan vara öppna eller stängda, med kardborreband, BOA snörning eller gummi remmar. Vilket system som föredras beror på åkarens personliga preferens. Öppna boots är mer flexibla och andas bättre. Stängda boots förser åkaren med en åtsittande passform för mer kontroll över brädan.

Vilken storlek ska en wakeboardbindning ha?

När du väljer wakeboardbindning vill du ha en åtsittande passform som inte ger hälen möjlighet för att lyfta, men de ska inte sitta så tight att det är obehagligt. Om du väljer en wakeboardbindning endast utifrån din skostorlek, rekommenderas det att gå ner en halv storlek. Vissa åkare använder en värmeformbar liner som kan ge en ännu bättre passform.

Letar du efter annan wakeboard utrustning? Kolla då in våra Wakeboards och Tillbehör till wakeboard.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor