×
Meny

Wakeboard bindningar

  Filter
Varumärken
Sko storlek

Egenskaper hos wakeboard bindningar

I den här sektionen hittar du olika utföranden av både wakeboard bindningar och boots. Vilken typ du väljer beror på din åkstil och såklart på din fot. Varje märke har sina unika egenskaper att erbjuda, från bootens form till snörsystemet. Med det finns några saker du kan tänka på när du väljer boots och wakeboardbindning.

Flex

En av de viktigaste bitarna att tänka på när du väljer boots och bindning är flexen - som finns i "stiff" (styv) och "flexy" (mjuk). Vad du väljer är en fråga om preferenser och din åkstil. Styva boots svarar bättre och ger med stöd för vristen. Mjuka boots tillåter mer rörlighet och är bra för nybörjare.

Passform

En nyckelfråga för att hitta den perfekta wakeboardbindningen och bootsen är att helt enkelt känna till dina fötter. Du behöver ta hänsyn till hur din fot ser ut. Har du smala eller breda fötter? Höga eller låga fotvalv? Detta är viktigt att ta med i beslutsprocessen.

Storlek

Om möjligt rekommenderar vi att du mäter din fot, för att vara säker på att få rätt storlek. Om du väljer bindningar enbart utifrån skostorlek, bör du överväga att gå ner 1/2 storlek för wakeboardbindning och - boots. De ska sitta tight och hälen får inte lyfta.

Dessutom, se till att dina boots och fötter är våta när du provar bindningar. Om de är torra är de en mardröm att få på!

Bindningarna ska passa din bräda.

Det finns tre enkla sätt att säkerställa att dina bindningar passar din bräda. Det lättaste sättet är att köpa bindningar från samma tillverkare. Det andra alternativet är att kontrollera skruvarna - de är antingen ¼” standardskruvar, eller M6 metriska skruvar.

Du kan självklart även kontakta vår kundtjänst, som kan hjälpa dig med ditt val.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor