×
Meny

Aggressive Skate Stövlar

Bra att veta

Olika typer av aggressive skate stövlar

Aggressive skate boots är designade för att tåla hårda stötar och grinds när du utför tricks i skateparken eller på gatan. I allmänhet är alla aggressive skate boots UFS kompatibla, vilket innebär att de kan monteras på de flesta typer av aggressive skate frames. Det finns två huvudtyper av aggressive skate boots: hard shell boots och soft shell boots.

Aggressive skate stövlar med hårt skal är de mest populära alternativet. Den här typen av boots har ett plastskal som sitter utanpå den avtagbara linern. De ger en bra passform och ger bra skydd.

Aggressive skate boots med mjukt skal erbjuder bra stöd, förbättrad komfort och flexibilitet. De har förstärkta områden på de mest utsatta delarna av skalet, vilket gör dem lämpliga för grinds. Men om du planerar att utföra avancerade trick och höga hopp så kan det vara bättre att välja hard shell boots.

Hur tätt ska aggressive skate boots sitta?

Aggressive skate boots ska sitta bra, men de får inte vara obekväma för åkaren. Du ska kunna vifta med tårna och det ska inte finnas några tryckpunkter. När du provar ett par nya aggressive inlines ska du se till att det finns minimalt eller ingen rörelse från sida till sida.

Med tanke på att det mesta av stödet kommer från cuffen kan du alltid dra åt dina snören och spännen så mycket du kan för att göra inlinesen så responsiva som möjligt. Aggressive inlines passform beror också på deras struktur. Soft shell skates bör spännas tätt för bättre stabilitet medan hard shell skates ger stabilitet på grund av deras plast konstruktion.

Vill du veta mer om aggressive skates? Ta en titt på vår Guide till köp av aggressive skates.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor