MENY

Aggressive inline guide

Här hittar du en förklaring på många av de begrepp som används när du ser på urvalet av aggressive inlines.

Boot och Cuff

Stöveln kan vara antingen en hardboot eller en softboot, dvs. att antingen är det ett hårt plastskal eller också är det ett mjukare kanvasskal (Några producenter gör en blanding mellan de två). En hardboot ge mer skydd, medan en softboot är lättare och ger lite mer rörelsefrihet.
På hardboots är det ofta en utbytbart cuff och det finns också några hardboots som har ett skinnöverdrag för utseendets skull.


Frames och hjul.

Det finns tre sätt att kombinera frame och hjul:
1: Flat setup: Frame + 4 vanliga hjul på varje inline.
2: Anti rocker: Frame + 2 vanliga hjul + 2 grindhjul.
Grindhjul är speciella, små och hårde hjul, som inte används till att köra på men till att grinde med. Dessa används istället för de två mellersta hjulen.
3: Freestyle: Frestyle frame + 2 vanliga hjul.
Här är der inga hjul i mitten, men istället är där block, som är bra att grinde på. Detta ger möjlighet för att grinde på bredare saker.
Dessutom har man börjat göra vissa freestyle frames med stötabsorbering. Dessa kallas för suspension-frames.

Plates

Tillsammans med frames är plates det man använder för att grinde på och därmed en av de delar, som snabbast blir sliten. Plates och frame kan därför bytas ut på nästan alla inlines. På några inlines är det endast en plate, medan andra har delat upp deras plates i en royal-plate och en soul-plate. Royal-platen är den mellersta klossen, medan en soul plate är de främre och bakersta klossarna under booten.

Se vårt urval av aggressive inlines.

Läs också guiden: Köp av inlines

Produkter

Populära produkter