Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Vattenskidor

  Filter
Färger
Varumärken

Bra att veta

Vattenskidor: Vad är de gjorda av?

Vattenskidor är den viktigaste utrustningen för vattenskidåkning. De var ursprungligen gjorda av trä, men tillverkas numera av lätta kompositmaterial som glasfiber och kolfiber.

Glasfiber ger ett mer förlåtande åk eftersom det är mycket flexibelt. Å andra sidan är kolfiber mer responsivt och lättviktigt men är inte idealiskt för nybörjare. Avancerade vattenskidor använder PVC i sina kärnor för att göra dem lättare och styvare. De är riktigt responsiva och rekommenderas endast för erfarna vattenskidåkare.

Att välja rätt vattenskida för nybörjare

Som en allmän regel tenderar nybörjare att använda längre skidor och gå över till kortare skidor efter några sessioner på vattnet. Rätt längd beror på skidåkarens vikt och båtens draghastighet.

Bredden på vattenskidorna avgör vilken yta du har under fötterna. Bredare skidor är lätta att kontrollera och lämpar sig bäst för nybörjare som åker skidor med lägre båthastighet. Smala skidor gör att du kan utföra aggressiva svängar med snävare radie och rekommenderas för avancerade och tävlingsskidåkare.

Olika vattenskidor för olika discipliner

De rätta vattenskidorna för dig baseras också på din ålder och önskade åkstil. Vattenskidor delas in i slalomskidor, formade skidor, kombiskidor och barnskidor.

Slalomvattenskidor säljs som en enda skida och två bindningar. Den smala svansen gör att skidåkarna kan bromsa snabbt och utföra snabba svängar.

I likhet med slalomvattenskidor är formade skidor mycket bredare, vilket ger enklare starter och stabilare åk och passar mindre erfarna åkare.

Combo-skidor säljs i par och säljs vanligtvis med justerbara bindningar. De är perfekta för familjer och nybörjare som vill ha enkla starter och optimal stabilitet.

Vattenskidor för barn är kortare för att passa de små, lätta åkarna. De har en avtagbar hållare mellan skidorna. Denna hållare säkerställer att juniorskidåkare inte dras med under vattnet vid fall och att skidorna håller rätt avstånd mellan varandra.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor