Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Kitesurfing Kites

  Filter
Varumärken
Storlek
Åknings stil

Bra att veta

Vilka typer av kites finns det för kitesurfing?

Kitesurfing kites, även kända som parafoil kites, varierar i form, storlek och konstruktion. Det finns två huvudtyper inom kite: LEI och Foil.

En Leading Edge Inflatable (LEI) kite är en single skin parafoil kite med uppblåsbara blåsor som bidrar till strukturellt stöd. Denna typ av kite är den vanligaste för kitesurfing. Den kan flyta på vattnet och kan enkelt ta sig upp igen, vilket gör en LEI kite perfekt för nybörjare.

Även om foil kites är de mest effektiva för denna sport, så har de inga uppblåsbara blåsor. Foil kites fungerar med antingen stängda eller öppna luftceller som tar form när luft fyller kiten. Om den landar i vattnet, finns det en risk för att den då fylls med vatten och sjunker.

Så väljer du en kitesurfing kite

Din nivå och åkstil avgör vilken typ av kite som är perfekt för dig. Åkstil kan delas upp i freestyle och freeride.

Alla nybörjare startar med en freeride kite. En freeride kite fångar mindre vindkraft och är lättare att kontrollera. Denna typ av kite är perfekt i starten av inlärningsprocessen för att glida fram över platt vatten med lagom hastighet. Övade och avancerade kitesurfare föredrar ofta en större freestyle kite. Även om vinden är lätt hjälper en freestyle kite dig med att fånga mycket kraft. Tack vare detta kan brädan glida över stora vågor eller öka i hastighet även på platt vatten.

Om du vill veta mer om kites, kolla in vår detaljerade Köpa kitesurfing-utrustning guide.

Kom igång med ett kitesurfing paket

Här hittar du den viktigaste kitesurfingutrustningen som behövs för att du ska kunna ta dig ut i vattnet. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller en van åkare eftersom vi har kitesurfingutrustnings-paket för alla olika förmågor. Att köpa ett paket är inte bara bekvämt utan ger dig också en fin rabatt jämfört med att köpa utrustningen individuellt. Det garanterar också att all utrustning är kompatibel med varandra.

Utrustningen i kitesurfing paketet

De fyra viktigaste utrustningsdelarna som ingår i kitesurfing-paketet är kite, kitesurf-bar, kiteboard samt remmar och bindningar. Kitesen och kiteboarden kan variera i storlek och längd beroende på åkstilen. Din skostorlek hjälper till att avgöra vilka remmar och bindningar du ska skaffa. Och slutligen är det viktigaste beslutet när det gäller barerna att välja mellan en 4 line och 5 line kitesurf-bar. 4 line bars är nybörjarvänliga och enkla att använda medan 5 line bars har en knepigare inställning men möjliggör en enklare relansering i lättare vindar.

Selen är en annan utrustning som är nödvändig när man kitesurfar. Den ansluter dig till kitesurfbaren och måste vara bekväm och hållbar. Om du vill se vårt utbud kan du kolla in våra Kitesurfing selar här.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor