×
Meny

Kitesurfing Kites

  Filter
Varumärken
Storlek
Åknings stil

Bra att veta

Vilka typer av kites finns det för kitesurfing?

Kitesurfing kites, även kända som parafoil kites, varierar i form, storlek och konstruktion. Det finns två huvudtyper inom kite: LEI och Foil.

En Leading Edge Inflatable (LEI) kite är en single skin parafoil kite med uppblåsbara blåsor som bidrar till strukturellt stöd. Denna typ av kite är den vanligaste för kitesurfing. Den kan flyta på vattnet och kan enkelt ta sig upp igen, vilket gör en LEI kite perfekt för nybörjare.

Även om foil kites är de mest effektiva för denna sport, så har de inga uppblåsbara blåsor. Foil kites fungerar med antingen stängda eller öppna luftceller som tar form när luft fyller kiten. Om den landar i vattnet, finns det en risk för att den då fylls med vatten och sjunker.

Så väljer du en kitesurfing kite

Din nivå och åkstil avgör vilken typ av kite som är perfekt för dig. Åkstil kan delas upp i freestyle och freeride.

Alla nybörjare startar med en freeride kite. En freeride kite fångar mindre vindkraft och är lättare att kontrollera. Denna typ av kite är perfekt i starten av inlärningsprocessen för att glida fram över platt vatten med lagom hastighet. Övade och avancerade kitesurfare föredrar ofta en större freestyle kite. Även om vinden är lätt hjälper en freestyle kite dig med att fånga mycket kraft. Tack vare detta kan brädan glida över stora vågor eller öka i hastighet även på platt vatten.

Om du vill veta mer om kites, kolla in vår detaljerade Köpa kitesurfing-utrustning guide.

Du finner all utrustning du kan tänkas behöva under Kitesurfing kategorin.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor