×
Meny

Kitesurfing kites

  Filter
Varumärken
Storlek
Åknings stil

Bra att veta

Kites: Drivkraften i kitesurfing

Det är varmt. Du sitter på stranden och plötsligt surfar en kitesurfare förbi. Magiskt flytande över vattnet - dragen av naturens krafter. Sen lyfter kiten surfaren 5-6 meter upp i luften - och BAM! Du har just blivit biten av kiteboarding.

En viktig del i kitesurfing-utrustning är parafoil kiten. Kiten ansvarar för dragkraften, och därför är det viktigt att du väljer en kite som passar dina behov och samtidigt kan kontrolleras. Om du är en erfaren kitesurfare, vet du förmodligen redan vad du letar efter. Detta beror på din surfstil - waves, wake, freeride eller freestyle.

Vilken kitesurfing kite ska du välja?

Det viktigaste du ska leta efter i en kite är bra stabilitet, lagom vändfart, en bra upwind drive och att kiten har så stort vindspann som möjligt.

Det största misstaget många nybörjare gör är att starta med en snabbvändande kite som kan ta dig till månen...

Var inte rädd att du inte kan utvecklas och växa med en nybörjarkite: om du inte kör mer än 150 dagar om året är det här inte någon anledning till oro. Du kommer helt enkelt inte kunna växa ur någon kite på bara några år.

När det kommer till storleken på kiten, finns också några saker att tänka på. Din vikt, medelvindhastighet där du oftast surfar, och din brädstorlek.

Som nybörjare kommer du troligen bara köpa en kite. I så fall rekommenderar vi att du köper en kite som täcker omkring 70% av vindhastigheterna i området där du kommer surfa.

SkatePro