×
Meny

Wakesurf Brädor

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek

Bra att veta

Vilken wakesurf bräda ska jag ha?

Att välja rätt wakesurf bräda beror främst på vilken åkstil du föredrar. Wakesurf brädor kan delas in i tre kategorier: Skimformade brädor, surfformade brädor och hybridbrädor.

SKIMFORMADE BRÄDOR

Dessa brädor har tunna profiler och är symmetriska från nose till tail. Den tunna profilen ger brädan mindre volym och en djupare position på vattnet. Denna specifika form ger mer kontroll och möjliggör snabba manövrar. Den här typen av bräda är perfekt om du letar efter en responsiv bräda och vill utföra tricks.

SURFFORMADE BRÄDOR

Surfformade wakesurf brädor har tjockare profiler, breda tails och större fenor. Den tjocka profilen ger mer flytkraft vilket gör att brädan flyter bättre på vattnet. Med den här typen av bräda är rörelsen på vattnet mer flödande och den extra ytan på tailen genererar mer drivkraft. Detta är den optimala brädan för nybörjare och de åkare som vill cruisa på vattnet och utföra långa kontrollerade svängar.

HYBRID-BRÄDOR

Dessa brädor är något mitt emellan skimformade och surfformade brädor. Om du gillar att ha mer tryck på vattnet än en skimformad bräda och mer manövrerbarhet än en surfformad bräda ska du överväga hybrid-brädor.

Vilken storlek på wakesurf bräda ska jag skaffa?

När du köper en ny wakesurfbräda bör du tänka på dess längd och volym.

Korta wakesurf brädor är långsammare och mindre stabila än långa wakesurf brädor. De rekommenderas för åkare på medel eller avancerad nivå. Långa brädor är snabbare, bättre för rak åkning och är perfekta för nybörjare.

Volymen på en wakesurf bräda är i princip utrymmet inuti brädans skal. Den avgör hur flytande brädan är, ju högre volym desto mer vikt kan den bära.

Funderar du på en wakeboard i stället? Kolla in vårt utbud av Wakeboards.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor