Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Kiteboards

  Filter
Varumärken
Längd
Åknings stil

Bra att veta

Bemästra vågorna med en kiteboard

Att hitta rätt kitesurf bräda är en viktig process som avgör din generella upplevelse ute på vattnet. Dock, med så många alternativ att välja mellan så kan det vara en utmaning för nybörjare. Här går vi igenom två av de viktigaste faktorerna att ha i åtanke vid köp av en kiteboard: storlek och stil.

Vilken storlek ska min kitesurf bräda ha?

När det kommer till storlek behöver du både överväga längd och bredd. Generellt så gäller, desto tyngre åkare, desto större bräda. En vanlig storlek på brädan är mellan 135 cm och 145 cm i längd och omkring 40 cm till 46 cm i bredd. Denna storlek på brädan är perfekt för nybörjare inom sporten som väger omkring 70 - 85 kg.

Vilken storlek du ska välja beror även på din färdighetsnivå, väderförhållanden och vilken åkstil du utövar. Till exempel, om du är ute i ojämna förhållanden så kan du välja en lite kortare bräda med en längd omkring 127 - 135 cm.

Kitesurf board - välj din stil

Det finns ett stort utbud av kiteboards på marknaden för att matcha varierande förmågor och åkstilar. Generellt så är dock den största skillnaden mellan twintip och riktade brädor.

Twintip kiteboard

En twintip bräda är den vanligaste och mest universella kiteboard typen. En twintip innebär att brädan är identiskt formad på bägge sidor, så att den kan ta sig fram i vattnet oavsett vilket håll den vänder. Den är liknande en wakeboard och har vanligtvis foot straps och dynor. Denna typ av bräda kan användas för i stort sett alla stilar inom kitesurf och passar extra bra för freestyle, freeride och wakestyle åkning. Det är generellt lättare att lära sig åka med en twintip bräda.

Riktad kiteboard

Denna typ av kitesurf bräda ser på många sätt ut som en klassisk surfbräda. Kommer generellt utan foot straps och är likt en surfbräda, ämnad för att bemästra vågorna. Trots att du kanske inte kan uppnå så höga hastigheter på platt vatten, så är en riktad bräda perfekt för carving och snäva svängar. Denna typ av bräda kräver även en annan position i jämförelse med en twintip, då mer av din vikt fördelas på framfoten istället för bakfoten.

Om du vill veta mer om brädor, såväl som annan kitesurf utrustning du behöver, spana in vår guide Köpa kitesurfing utrustning.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor