×
Meny

Kiteboards

  Filter
Varumärken
Längd
Åknings stil

Bra att veta

Håll dig ovanpå vattnet - köp rätt kiteboard

Att hitta rätt kiteboard är ett avgörande för den totala surfupplevelsen. En kiteboard kommer i olika former och storlekar. Här går vi igenom de två mest populära formerna på kiteboard, som var och en tjänar sitt syfte.

Dubbelriktad kiteboard

Den här designen är rejält inspirerad av en snowboards design. Med en twintip-design är den dubbelriktade kiteboarden toppen för freestyle, hopp och att ha kul med på vågorna.

Brädan är väldigt tunn, och har därför svårt att flyta själv. Surfarens fötter sitter fast på brädan, så du behöver inte oroa dig för att skiljas från din bräda. Detta är den mest populära designen för kitesurfing.

Enkelriktade brädor

Den riktingsbestämda kitboarden är inpirerad från surf-världen. Kiteboarden liknar mycket en klassisk surfbräda, och till skillnad från den dubbelriktade kiteboarden, sitter fötterna inte fast på brädan. Den här formen är lite svårare att kontrollera, men när du fått kläm på det är den toppen för att surfa på vågorna med.

Om du köper din första kiteboard rekommenderar vi verkligen att du tar en helgkurs för att få till tekniken. Det är väl spenderade pengar. Du har bättre chans att få en bra upplevelse ute på havet och din inlärningskurva blir inte så brant.

Ett annat tips för att bli havets mästare är att träna med din kite på stranden. Det kommer spara dig många krascher och tid om du lär dig grunderna i att kontrollera den innan du ger dig ut på vågorna.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor