×
Meny

Uppblåsbar SUP

  Filter
Färger
Varumärken
Längd
SUP-Aktivitet
Användarvikt

Bra att veta

Vad är Stand-Up Paddel Boarding?

Stand-up paddle boarding (SUP) är ett härligt sätt att ta sig ut på vattnet samtidigt som hela kroppen får sig ett träningspass. Den stående positionen på brädan ger dig en grym utsikt av vad som befinner sig under vattenytan. Denna sport är lätt att lära och kan även användas för att surfa fram på mindre vågor.

Vad är en uppblåsbar SUP gjord av?

Det finns två typer av SUP brädor - uppblåsbar eller hård. En hård SUP är tillverkad av en kärna i skum omsluten av antingen glasfiber, kolfiber och plast. Istället för en skum kärna är en uppblåsbar SUP fylld med luft för att skapa stabilitet och bärkraft. En uppblåsbar SUP är perfekt är perfekt för nybörjare och hobby paddlare, eller för de med begränsad yta för förvaring.

SUP bräda uppblåsbar - Så väljer du rätt

Din vikt och åkstil avgör vilken typ av uppblåsbar SUP bräda du bör välja. Det är viktigt att ta hänsyn till brädans längd och bredd. Kortare brädor under 10'0" (305cm) är enklare att manövrera och är ett passande val för barn. Medellånga brädor är cirka 10'0" (305cm) till 12'0" (366cm) och är perfekta för nybörjare och vardagliga användare. Medan längre SUP brädor är passande för racing och touring.

Uppblåsbara SUP brädor varierar även i bredd - vanligtvis är bredden mellan 63cm upp till 92cm. Bredare brädor rekommenderas för större personer och för de som önskar ta med sig packning. Smalare brädor är rekommenderade för mindre personer eller för de som önskar nå lite högre hastighet.

Önskar du lära dig mer om SUP brädor? Spana in vår köpguide här: Köpa en SUP Board.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor