×
Meny

Uppblåsbar SUP

  Filter
Färger
Varumärken
Längd
SUP-Aktivitet
Användarvikt

Bra att veta

Vad är en SUP?

Stand-up paddleboarding (SUP) är en växande vattensport var du kan ta en trevlig tur på sjön samtidigt som hela kroppen får sig ett träningspass. En lättlärd sport som passar de flesta. Till skillnad från många andra vattensporter har du möjligheten att stå upp på din bräda, vilket ger dig en grym utsikt av vad som befinner sig under vattenytan. Fastän det rekommenderas att använda din SUP bräda på stilla vatten kan du även använda den för att surfa på mindre vågor.

Vad är en uppblåsbar SUP gjord av?

Det finns två typer av SUP:ar - uppblåsbar eller hård. En hård SUP är tillverkad av en kärna i skum som är sluten av glasfiber, kolfiber och plast. Till skillnad från en hård SUP är en uppblåsbar SUP fylld med luft för att skapa stabilitet och bärförmåga. Uppblåsbara SUP:ar är perfekta för nybörjare och för personer på resande fot, eller för de som har begränsat utrymme att förvara sin uppsättning.

Vilken uppblåsbar SUP passar dig?

Din vikt och åkstil avgör vilken typ av uppblåsbar SUP bräda som passar just dig. Det är då viktigt att ta hänsyn till brädans längd och bredd. Kortare brädor under 10'0" (305cm) är enklare att manövrera och är ett passande val för barn. Medellånga brädor är cirka 10'0" (305cm) till 12'0" (366cm) och är perfekta för nybörjare och vardagliga användare. Medan längre SUP brädor är passande för racing och touring.

Uppblåsbara SUP brädor varierar även i bredd - vanligtvis sträcker dess bredd mellan 63cm till 92cm. Bredare brädor är rekommenderade för större personer och för de som önskar ta med sig packning. Medan smalare brädor är rekommenderade för mindre personer eller för de som önskar nå lite högre hastighet.

Önskar du lära dig mer om SUP brädor? Spana in vår köpguide här: Köpa en SUP Board.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor