×
Meny

Kitesurf bars

Sortering
Varumärken
Reset

Sortering

Använd

Varumärken
ResetAnvänd

Bra att veta

Vad är en kite bar?

En kite bar kan man säga är ratten man använder för att styra när man är ute och kitesurfar. Hjälper med att överföra kraft från kiten till åkaren och är den delen som används för att accelerera, sakta ner, hoppa och snurra med. När en kite control bar omtalas så hänvisar det till hela kitesurf baren och linorna.

Det finns två typer av kitesurf bars: 4-line och 5-line. En 4-line bar är det enklare och vanligaste systemet där linorna har mindre tendens att trassla in sig i varandra. Med en 5-line kite får du ett mer avancerat kontroll system men enklare relaunch i lätta vindar.

En populär fråga som ställs är huruvida kite bars är universella. Även om detta inte alltid är fallet, så är det i många fall möjligt att blanda märken på kite och bar. Detta gäller främst för 4-line bars.

Så väljer du rätt storlek på din kitesurf bar

En bar i rätt storlek är nyckeln till en god upplevelse ute på vattnet. Det är viktigt att du hittar rätt bredd - desto större kite du har, desto större bör din bar vara. Om din kite bar är för liten kommer du att få en långsam reaktion och det blir svårare att kontrollera. En standard kitesurf bar är omkring 52 cm.

Ett annat viktigt mått är längden av kitesurf linorna. Generellt så är dessa omkring 20 - 24 meter. Med en kortare längd kommer din kite att hänga lägre och reagera snabbare och mer aggressivt. Användning av längre linor ger dig möjlighet för att få kiten högre upp i luften men den kommer då att ha en långsammare reaktionshastighet.

Om du letar efter en ny kite till din bar, spana in vårt utbud av Kitesurfing Kites.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor