×
Meny

Kitesurfing bars

  Filter
Varumärken

Bra att veta

Åk i rätt riktning med en kitesurf bar

En kite-bar är ditt styre när du är ute och kitesurfar: det är kopplingen mellan dig och din kite.

Din kitesurf bar låter dig kontrollera din acceleration, styra dit du vill och såklart få dig att hoppa. På de flesta kitesurfing bars hittar du också en säkerthetsfunktion som kan få ner din kite på bara några sekunder. Detta quick release säkerhetssystem är snabbt och lätt att hantera.

De flesta moderna kitebars du hittar i denna kategori är gjorda av aluminium och kolfiber och har mjuka gummigrepp, som inte bara säkerställer att du inte gör illa händerna men också ger dig bra grepp när du hanterar din kitesurf bar.

De olika typerna av kitesurf bars

Det finns två olika sorters kitesurfing bars:

  • Kite bars med 4-Linor är ett enkelt styrsystem med mindre benägenhet att tvinna ihop sig. Fångremmen kopplas till en av de främre power-linorna.
  • Kite bars med 5-Linor är ett mer avancerat kontrollsystem som lätt kan tämja en kite. Den dedikerade femte säkerhetslinan ger extra säkerhet och gör det lättare att relauncha kiten på vattnet.

Alla kitebars har en trimsystem. Trimsystemet, som normalt är placerat över baren, gör det möjligt att justera din kite till olika vindförhållanden. Allt som oftast ändrar sig vindförhållandena medans du är på vattnet. Trimsystemet gör det enkelt för dig att, när du är på vattnet, justera din kite till det riktigt draget, så varken är under- eller över-powered.

Vi har ett brett sortiment av kite bars från några av världens ledande kitesurfmärken som Cabrinha och North. Oavsett vilket märke du väljer kan du vara säker på att du köper kvalitet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor