MENY
×

Freestyle / Freeride Longboards

  Filter
Varumärken
Truck typ
Deck längd
Deck material
Ytterligare material
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Freestyle och freerida longboards

På denna sidan hittar du ett bra urval av longboards till freestyle och freeride, erbjuder som kan användas till en hel del läckra tricks och slides. Gemensamt för båda stilar är formen på decket. Den är symmetrisk, vilket innebär att båda ändarna har samma form.

Freestyle longboards - tillfölj tricks till din cruise

Syftet med freestyle longboarding är att utföra tricks. Därför, om du letar efter en longboard som kan användas för mer än cruising och transport, kan det vara fördelaktigt att välja en freestyle longboard, så att du kan lägga till tricks till dina rides - f.eks. manuals, hand spins och olika hopp.

Freestyle är också ofta i kombination med dancing-stilen, där en eventuel trinserie kan börja med cross-steps till nose manual och avsluta serien med en shove-it.

Freestyle deck och hjul

Decket är oftast utformade med kick i båda ändarna för att göra det möjligt att utföra trick. Freestyle deck är också mer flexibla än freeride deck. Denna smula mer flexibiliteten gör decket mer bouncy, vilket ger dig en mer dynamisk känsla jämfört med ett styvt deck.

80-83A: Hårdheten av hjulen går från mjukt till medium. Du bör dock välja hårdare hjul på 86A, om du vill använda din freestyle longboard till slides.

Freeride longboards - för slides och tricks

I freeride vill man göra slides och tricks antingen neråt eller på plana ytor. Freeride har många likheter med downhill, men skiljer sig genom att vara mer trick-orienterad.

Freeride deck och hjul

Den största skillnaden mellan freeride och freestyle boards är decket. Freeride deck är styvare och reagera omedelbart, eftersom de inte har samma bounce som freestyle deck. Detta gör dem lämpliga till slides.

Med båda typerna av longboards kan göra slides och tricks. Till downhill, bör du använda en freeride longboard, eftersom det finns en ökad risk för speed wobbles med den flexibla freestyle decket.

83A-86A: Till downhill freeriding har vanligen en hårdhet av 86A - ju hårdare hjulen, desto lättare blir det att starta en slide. Och att behärska sliden är väldigt viktigt i downhill, där man måste kunna styra din hastighet. För plana ytor där man inte automatiskt bli given hastighet, bör du välja mjukare hjul, vilket gör det lättare att pumpa, så att du kan uppnå hastighet.

Kolla in vårt stora urval av freestyle och freeride longboards på denna sida.

Läs vår guide till att köpa longboards .


Om du är det minsta osäker på vad du ska välja, är du mer än välkommen att kontakta oss .