×
Meny

Kitesurf remmar & bindningar

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Åknings stil

Ska jag välja bindningar och pjäxor, eller remmar till min kiteboard?

Det här är en fråga varje kiteboardåkare frågar sig själv någon gång i sin kitesurf-karriär. Det är en riktigt bra fråga, som kräver en del eftertanke eftersom det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

Kiteboarding har inspirerats av wakeboarding och liknar den sporten mycket. Med det finns en dramatisk skillnad i draget. Du kanske har sett några brädor på stranden med bindningar och/eller pjäxor monterade. Trots att många åkare föredrar remmar, är många också nyfikna och rör sig mot "originalet" som inspirerats av wakeboarding.

Om vi tittar på världens toppåkare som Youri Zoon, Alex Pastor, och Alberto Rondina kommer vi se att dessa åkare använder bindningar och pjäxor.

Kiteboard-bindningar - lite svårare

Att använda pjäxor och bindningar kan vara lite svårare än att använda remmar för kiteboarding, men när du tagit dig över den branta inlärningskurvan, kommer du kunna köra med mer kraft och stil än tidigare.

Så för att summera: nybörjare ska välja kiteboard-remmar tills de fått kläm på grunderna. Om de gillar det - fortsätt! Du kan lätt bli väldigt duktig åkare med remmar. När du är mer erfaren, då är det värt att ge bindningar och pjäxor en chans.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor