×
Meny

Surfboards & Soft Boards

  Filter
Färger
Varumärken
Längd

Bra att veta

Vad är en surfboard gjord av?

Surfbrädor är lätta och starka brädor som används för surfing. De är vanligtvis konstruerade av en kärna av polyuretan (PU) eller polystyren (EPS) med ett yttre lager av lager av glasfiber. Surf märken experimenterar dock ständigt med olika material, t.ex. kompositer, för att skapa mer avancerade surfbrädor.

Surfbrädor kan delas in i några olika typer beroende på storlek och form där de vanligaste modellerna är shortboards, longboards och funboards. Shortboards är bäst för tricks och akrobatik och ger dig den bästa manövrerbarheten. Av denna anledning föredras de i allmänhet av och avancerade åkare och åkare på medelnivå. Longboards har större yta vilket gör dem mer stabila, samt är de lättast att fånga vågor med. Dessa brädor kan användas av åkare på alla nivåer. Funboards däremot är mellanstora och syftar till att kombinera de bästa egenskaperna hos dessa två designs.

När det gäller materialet kallas surfbrädor som är byggda med en skumkärna som täcks av ett härdat glasfiber eller ett topp skikt av epoxy för foam surfboards eller soft top boards. Dessa typer av brädor har en mjukare konstruktion eftersom de är tillverkade av ett fast EPS skum som är täckt av en mjuk EVA eller EPE platta. Mer typiska brädor med en hård yta kallas för hard top boards.

Vilken surfboard ska jag välja?

Om du ska köpa din första surfbräda för nybörjare bör du överväga en soft top bräda. De är inte lika ömtåliga som vanliga hard top surfbrädor och kan användas i mindre kraftiga vågor. En annan sak du bör tänka på brädans storlek. Breda och långa surfbrädor ger mer stabilitet och gör det lättare för nybörjare att fånga vågor och göra framsteg i allmänhet.

Om du är mer av en erfaren surfare kan en kortare bräda vara rätt val. De är byggda för att kunna ta stora och mer utmanande vågor. Shortboards är mer dynamiskt manövrerbara och erbjuder en helt annan åkupplevelse. Å andra sidan kräver de mer erfarenhet och paddelkraft.

Är du en avancerad surfare som letar efter något nytt? Då kanske du vill prova hydrofoil surfbrädor som ger en helt ny typ av upplevelse och surfmöjligheter. Du kan läsa mer om hydrofoiling i våra kategori - Foil / Hydrofoil.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor