×
MENY

Köp av compression till sparkcykel

Ett compression-system gör det lättare att nedjustera det slöja/glapp som alltid vill uppstå på en trick-sparkcykel över tid och det får baren att spinna bättre runt.

Notera, att det finns också alternativa compression-systemer.

ICS

Inverted/Internal Compression System (ICS) kan används på de flesta bars & framgafflar. Det kan fås i olika längder. Det är viktigt, att compression-bulten får en bra anslutning till den stjärnformade muttern (Starnut).


HIC

Hidden Internal Compression (HIC) används ofta tillsammans med bars som har en stor inre diameter (ca. 32mm). En Shim kan vara gjord av plast eller metal och i olika längder och utformningar.


SCS

Standard Compression System (SCS) består av en stor clamp som är delad på mitten, den ena halvan är till baren och den annan är till framgaffeln. Den nedersta delen är som regel 28mm och den översta delen kan variera allt efter om den ska passa till en standard 32mm eller oversized 34,9mm bar.
Notera: Baren får inte ha en slis/utskärning eftersom SCS clampen inte vill ha något att hålla tag i.
Skär evt. själv den delen av baren bort som har slis/utskärning. Genom att skära i din bar bortfaller garanti / reklamationsrätt.


IHC

Internal Hidden Compression (IHC) är oftast inbyggt i framgaffeln. Det är kompatibelt med standard sized bars med en innerdiameter av 28mm. I videon nedan illustrerar vi hur man installerar detta.

PYTEL (PCS)

Hemligheten till detta system ligger i clampen. När den översta delen är tajt, vill den skålformade designen tvinga den nedre delen ned mot headsettet. Detta håller det hela stramt och stabilt. I videon nedanför illustrerar vi hur du installerar det.

Notera: Om clampen är målad är det svårare att strama den på en metall bar. För att få det att fungera optimalt ska clampen placeras lite längre ned.

På bilden här under visar vi hur långt ned clampen ska placeras innan Pytel delarna monteras:

Såhär ska det se ut när Pytel delarna är monterade:

TCS

TCS compression kommer med alla fördelarna vid ett HIC compression system, men med den fördelen att du inte ska använda verktyg. Det kan helt enkelt stramas till med din hand, vilket är därför den har fått titlen TCS, som står för Toolless Compression System. I videon nedanför visar vi kort hur man monterar ett TCS compression kit.Gå tillbaka till Samling av Trick Sparkcykel här.
Gå tillbaka till Allt om Trick Sparkcykel här.

Produkter