×
Meny

Din ultimata guide för snowboard- och skidglasögon

Utan tvekan en av de viktigaste accessoarerna för din skidsemester är skidglasögonen. Man kan även säga att ett par bra skidglasögon är precis lika viktigt som den rätta skidjackan och ett par bra skidbyxor.

Idag är det rätt enkelt att hitta bra skidglasögon som passar dig. Det är två saker att tänka på:

  1. 1) Vilka ljus/väderförhållanden du vill att skidglasögonen ska täcka och;
  2. 2) Välj en storlek som passar dig - storlekarna är mellan small, medium och large.

Hjälp mig hitta rätt Snowboard-/Skidglasögon

Linserna i skidglasögonen är gjorda i olika utgåvor för att passa olika ljus/väderförhållanden. Väderdiagrammet nedan visar ljusförhållanden för de olika linserna.

Mängden ljus som kommer släppas igenom linsen kallas VLT, Visual Light Transmission. Ju högre VLT-%, desto mer ljus kommer igenom linsen.

När det är dåliga ljusförhållanden (snöigt väder, dimma och under kvällstid) så vill du att mycket ljus ska komma igenom linsen. Och när det är mycket solsken, så vill du att mindre ljus ska komma igenom.

Vissa linser passar i flera olika ljusförhållanden och vissa passar i mer specifika ljusförhållanden. Därför kommer du att hitta goggles med VLT-% indikationer som täcker från till exempel 8-18% och några andra med en VLT-% indikation, till exempel 25%.

Rätt skidglasögonsstorlek - small, medium och large

Det andra du måste tänka på är din ansiktsstorlek. Skidglasögon kan ofta väljas i storlekarna small, medium och large. Om du är över eller under normal storlek så kan du välja large respektive small. Medium passar de flesta. Vissa tillverkare gör one-size-fits-all, så dessa skidglasögon har inga storleksindikationer.

Vad sägs om färgen på linsen?

Det enklaste sättet att välja rätt skidglasögon för dig är att relatera till vilket väder/ljusförhållande du vill att de ska täcka, istället för färgen på linsen. Hitta information om väder/ljusförhållande på varje produkt på SkatePro.

Idag kan du få alla möjliga olika linsfärger från olika tillverkare som täcker olika ljusförhållanden. För att hitta rätt, gå tillbaka till den första sektionen och grafen. Och kom ihåg att du kan kontakta oss om du är osäker.

Produkter

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor