×
Meny

Guide till att köpa skridskor för barn och vuxna

Lär om dina möjligheter när du ska välja de riktiga skridskorna till barn och vuxna. Hockeyskridskor är snabba, manövreringsduktiga och bjuder på bra stöd om foten, vilket gör dem välägnade till nybörjare. Hybrid Skridskor är också ett bra val för nybörjare som bara behöver dem för komfort. Vill du öva hopp, piruetter och andra tekniska tricks, gå för en konståkningsskridsko.

Använder du bara skridskor några gånger per år, finns det ingen anledning att spendera tusentals kroner på dem. Du kan få billiga skridskor ner till ett par hundra kronor, men du bör också vara medveten om att skridskor i den dyrare änden ger bättre komfort och stöd för vristen.

Köp dina skridskor i rätt storlek

Det är viktigt att du inte köper skridskor som är för stora - särskilt konståkningsskridskor, eftersom det är viktigt att ha absolut kontroll över bladet för att utföra trick. Skridskorna måste sitta utan att dra åt. När skosnören / spännen lossas och fot skjuts helt framåt, måste det knappt finnas utrymme för ett finger bakom hälen. Det är också en bra idé att prova skridskor med de strumporna du planerar att åka i.

Många barn skridskor är också justerbara i modellerna, vilket innebär att startlängden enkelt kan förlängas. Så ditt barn kan växa 3-4 storlekar med samma skridsko. Justerbara skridskor är avsedda för "vardags åkning" och kvalitet i nivå med konventionella modeller. Vi rekommenderar därför justerbara skridskor, om ditt barn är i växt åldern och behöver bara skridskor för skojs skull.

Vi rekommenderar alltid att du läser våra storlek guider om du är osäker på vilken storlek du behöver. Du hittar en länk till dem i de enskilda produktsidorna.

Ishockey Skridskor - för hastighet och nybörjare

Som namnet antyder, ishockeyskridskor utformad för hockey, men de är dock lika lämplig för allmän skridskoåkning på isen, om du är nybörjare eller önskar att snabbt komma upp i hög hastighet.

Skridskon består av ett styvt skal som skyddar dina fötter från slag i en hockeymatch. Det är väl vadderad insida, så det är bekvämt att bära trots det styva skalet, vilket är precis vad också gör den lämplig för nybörjare. Kängan är utformad för att ge bra stöd för din fotled och fot. Bladet är kort och böjt, vilket gör skridskon optimal till snabb acceleration, så du snabbare kan komma upp i fart, men mindre lämplig för långa turer. Eftersom man inte gör konster på hockeyskridskor är det inte tå-taggar på spetsen, vilket kan göra det lättare att hålla balansen då du inte riskerar att fastna i isen och därmed mista balansen.

På SkatePro erbjuder vi hybrid skridskor med samma blad som hockeyskridskor, men en mjuk känga som kan likna det från fitness inlines. Därför, om du är van att köra med en mjuk känga från motions skridskor, kommer det att vara samma bekväma känsla. Du kan alltså få en smidig övergång från dina rullskridskor till skridskor. Hybrid skridskor är avsedda för vardags åkning på isen.

Konståkningsskridskor - till tricks och konster

Konståkningsskridskor är för dem som vill göra konster på isen. Med tåhakkar på spetsen av bladet, som används för att få fart med, kan du med de klassiska konståkningsskridskor utföra olika tricks som piruetter och hopp. Det räcker med att gå efter 3-4 tack.

Själva kängan på denna typ av skridsko finns i antingen läder eller konstläder. Läderstövlar ses i de dyrare skridskor, som används för professionellt bruk. Här är start typiskt hårdare och därmed mindre bekväm att bära, men sedan kommer mer fotledsstöd. Kängorna av plast är oftast mer bekväm att bära, men erbjuder mindre fotledsstöd. Men det finns modern konst skridskor i läder, vilket ger bättre stöd än läderkängor och med tyngre stoppning som gör dem bekväma att bära.

Hybrid skridskor

För ökad komfort finns några skridskor för barn som en hybrid skridsko som består av en mjuk känga, eftersom vi vet från fitness skridskor. Bladet kan vara antingen en blad hockey eller konstskridskoskenan med tåhakker. Ishockey Skridskor som redan är väl stoppad är vanligtvis ganska trevlig, så det är en smaksak om man väljer hybrid skridskor eller hockeyskridskor för ditt barn. Däremot erbjuder konst skridskor har typiskt samma komfort, så här kan det vara en god idé att köpa en hybrid skridsko med en skridskoåkning blad för de yngre barnen. Sålunda kan barnet träna tricks utan att göra avkall på komfort eller stöd. Designmässigt är dessa skridskor uppenbarligen inte längre den klassiska konstskridsko look.

3-i-1 skridskor för barn

Har ditt barn också lust att åka på vanliga rullskridskor, erbjuder vi 3-i-1-skridskor, som består av en känga, som lätt kan monteras antingen ett is blad, inline hjul eller side-by-side hjul. Så kan skridskorna används för både sommar och vintersäsongen, utan att behöva investera i tre par. Den kvalitet och prestanda för varje del är inte lika bra som om du köper dem separat, men det är ett utmärkt val om det är bara för användning ibland.

Om du fortfarande tvivlar om vilken typ av skridsko som är rätt för dig, kan det vara en bra idé att börja med att hyra några skridskor på någon ishall eller på någon isbanan för att hitta vad som passa just dig.

Se vårt breda utbud av skridskor

Läs även guider: Köp av hockey skridskor och underhåll av skridskor

Sitta inne med frågor och behöver ytterligare råd, kontakta oss via telefon eller mail .

Produkter

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor